Hétvége

2015.06.06. 10:19

Életünket és bérünket

Magyarországon a negyedik legnagyobb az adóék – a nettó kereset és a bérköltség aránya – az OECD-tagok rangsorában, az mfor adatai szerint.

Szabó Zoltán

A mi 49 százalékos „ékünket” csak Belgium, Németország és Ausztria előzimeg. Csupán az a baj, hogy az említett országokban összehasonlíthatatlanul jobban élnek. Csak egy példa: hazánkban 6 ezer euró az éves nettó bér, míg Olaszországban csaknem 20 ezer, és akkor még nem beszéltünk a három dobogósról és a többi helyezettről, ahol még magasabb.A lényeg: milliók kapnak megalázó bért ebben az országban. Mindeközben a híradások szerint szerint szárnyal a gazdaság,a növekedés a második Európában, jók a makrogazdasági adatok, stb,. stb.

Nincs itt valami hatalmas ellentmondás?, tehetnénk fel az álnaív kérdést. A problémát mintha érzékelné a kormány is, amelynek elnöke a legutóbbi rádióinterjúban azt nyilatkozta, hogy most következik a polgári társadalom kiépítése, ami azt is jelenti, hogy sokkal jobban fogunk élni. Csakhogy néhány éve már szinte midenkit polgárnak neveztek ebben az országban. Közben mi történt? Leépült, ami most kiépül?

Addig is, amíg ez kitornyosodik, ajánljuk fel életünket és bérünket. Mást úgysem tehetünk. (?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!