Hétvége

2014.01.04. 17:44

Otthonülés helyett otthonkészítés

Székesfehérvár - Minden hónap első szombatján ügyes kezű kicsik-nagyoké a Megye Művelődési Központ (Barátság háza) tükörterme, Sevella Zsuzsanna foglalkozás-sorozatán.

Kocsis Noémi

Szontagh Antalné fiatal édesanya, kislányával, Annával harmadszor vannak itt, a gyerkőc nagy elmélyülten ragasztgat egy képet éppen, az anyukának csak néha kell besegíteni. Mint a foglalkozásokat vezető Sevella Zsuzsanna játékfejlesztő-fejlesztőpedagógustól megtudom, a cél amúgy is az volt a sorozat kiötlésével, hogy a felnőtt is "bevonódjon", hiszen gyakorta tapasztalhatták ők is, a szülő elhozza a gyereket egy-egy kreatív foglalkozásra, de inkább gyermekmeőrzőnek kezeli azt, s igyekszik némi szabadidőt nyerve kiszállni a közös tevékenységből. Volt ilyenre példa, meséli Zsuzsanna, egy alkalommal egy szülő szinte menekült az eszközökkel, anyagokkal telt asztal látványától, de a szülők többsége még ma is vallja, hogy a minőségi időtöltés záloga a közös jelenlét és ugyanúgy dolgozik, szórakozik a gyermek oldalán, mint maga az apróság.

Szombaton éppen egy városi környezet kialakításán fáradoztak kicsik és nagyok, készültek a panelóriások és persze a bennük lakó papíremberkék is. Az alkalmak egy része ugyanis inkább fantáziafejlesztő, az elkészített munkákkal ugyanis el is lehet játszani néhány elképzelt jelenetet.

A MMK játékkészítő-műhelye szórakoztató időtöltést jelenthet a téli hónapokban, a kültéri tartózkodást megnehezítő időjárás idején, amikor ráadásul a városi programok is csak szerveződnek még. A tervezett-készített alkotásokat hazavive akár otthon is tovább gondolható egy-egy szituáció, alakítható a családi történet. A műhely egyébként immár kétéves és nyáron is megállás nélkül üzemel. A tervek szerint az idén is így lesz, érdemes olykor ellátogatni hozzájuk.

 

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!