OTP Bank Liga

2017.10.20. 17:47

A Videoton FC az Új Hidegkúti Nándor Stadionban fogadja a Puskás AFC-t

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 13. fordulójában az MTK stadionja jelenti a hazai pályát a Videoton számára. A Puskás Akadémia FC vendégjátékával két Fejér megyei egylet csap össze Budapesten, szombaton 15.30-kor.

Ferencz Balázs, Káldor András

A 2. fordulóbeli összecsapáson Fejes András (j3) estében perdített Danilovics kapujába

Fotó: Molnár Artúr

Az MLSZ szabályzata szerint az a csapat, mely ideiglenesen más együttes stadionjában játssza hazai mérkőzéseit, nem fogadhatja pályaválasztóként a létesítményt alanyi jogon hazai pályaként használó gárdát. Így eshet meg, hogy a 13. fordulóban Budapesten, az Új Hidegkúti Nándor Stadionban rendezik az NB I Fejér megyei rangadóját. A Puskás Akadémia FC eddigi nyolc élvonalbeli randevújuk alkalmával egyszer sem nyert a Vidi ellen. A listavezető piros-kékek természetesen most is győzelemre törnek a tabella 8. helyén álló felcsútiak ellen. Az idény elején a Pancho Arénában 3-1-re nyertek Marko Nikolics legényei, akik nem tartanak a semleges pálya hátrányaitól.

- Ezúttal is egy komoly feladat előtt állunk, ugyanis egy igen masszív csapat lesz a szombati ellenfelünk. Nyáron sem volt könnyű dolgunk a Puskás ellen, de a sikert nem adják olcsón. Nem foglalkozunk azzal, hogy melyik pályán játszunk, hiszen tulajdonképpen minden mérkőzésünk „idegenben” kerül megrendezésre. Ennél sokkal fontosabb, hogy mindenki száz százalékot nyújtson a mérkőzésen, mert nagyon fontos, hogy újra győzzünk a bajnokságban. Sajnos az utóbbi időszakban több pontot is elhullajtottunk, emiatt pedig üldözőink felzárkóztak mögöttünk, de sosem nézünk hátra, csak előre – fogalmazott Loic Nego, a Videoton szélsője. Az utóbbi meccseken kissé szenvedő fehérváriak önbizalmát növelheti, hogy visszatér a pályára az eltiltását letöltő Danko Lazovics, és Pátkai Máté, akik – úgy tűnik – nagyon hiányoztak a csapatból a legutóbbi, Balmazújáros elleni meccsen.

A 2. fordulóbeli összecsapáson Fejes András (j3) estében perdített Danilovics kapujába
Fotós: Molnár Artúr

A Puskás AFC játékosai számára különös jelentőséggel bír a mérkőzés, hiszen vissza szeretnének vágni a szinte napra pontosan három hónapja elszenvedett 1-3-as vereségért.

- Balszerencsés mérkőzés volt, bár hamar megszereztük a vezetést, de nem tudtuk sokáig ezt megőrizni. Egy visszafújt oldalszabadrúgás után nem figyeltünk, és abból egyenlített a Vidi, majd egy véleményes tizenegyes is volt a meccsen. – hangsúlyozta az utóbbi időben a védelem bal oldalán szerepet vállaló Balogh Balázs.

- Ha a tabella elején szeretnénk végezni, akkor az ilyen meccsekből kell minél több pontot szereznünk, és erre fogunk törekedni természetesen most is – fogalmazott a jobbhátvéd Poór Patrik.

- A 2. fordulóban játszottunk velük, azóta sok új játékos érkezett, és időnk is volt összecsiszolódni, csapattá érni. Amennyiben azt mondjuk, hogy ez az első szint volt, akkor most a negyedik, ötödik szinten vagyunk, de nagyon hosszú út áll még előttünk. Ugyan nem vagyunk olyan régóta együtt, de sokat formálódott a csapat pozitív irányba, és ezért talán nagyobb eséllyel várhatjuk a találkozót. Csak az vezethet célra, ha alázatosan játszunk, és kilencven percig százszázalékosan koncentrálunk a feladatunkra. – tette hozzá Balogh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában