Egy gól döntött az Újbuda javára

2018.10.15. 22:12

Várat magára az első fehérvári győzelem

A férfi vízilabda OB I/B osztályú bajnokság alapszakaszában a Fehérvár VSE 9-8-as vereséget szenvedett az Újbuda otthonában. Négy forduló után továbbra is nyeretlen Gyöngyösi János együttese.

BAG

Közel álltak a fehérváriak (fehér) a pontszerzéshez Újbudán

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

OSC Újbuda–Fehérvár VSE 9-8 (4-2, 1-2, 3-1, 1-3)

Budapest, Nyéki Imre Uszoda. Vezette: Csanádi Zsolt, Pintér János.

Újbuda: Galambos – Csordás, Gergely, Kincses 3, Turán 1, Blum 1, Szegedi 2, Dávid 1, Szeles, Ofella 1, Sipos, Szabó, Juhász G., Szalai Vezetőedző: Tóth László.

Fehérvár VSE: Hajnáczky – Tóth, Nagy M. 1, Schábel, Bekő, Kiss Gy. 3, Horváth R. 1, Albert 2, Jánosi 1, Mihályi, Gáti, Csányi, Nagy D. Vezetőedző: Gyöngyösi János.

Közel álltak a fehérváriak (fehér) a pontszerzéshez Újbudán
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Feljutóként sosem egyszerű az élet, ezt idén a székesfehérvári vízilabdacsapat is megtapasztalhatta, hiszen az első három játéknapon pont nélkül maradtak Albert Barnabásék. Ezen a mérlegen próbáltak javítani az Újbuda otthonában.

Az első negyed jól indult, tartották a tempót a kék sapkában játszó vendégek. A játékrész végén azonban jött egy kis hatásszünet, és máris két góllal vezettek a hazaiak, 4-2. A folytatásban ismét betaláltak a fővárosiak, amivel már három volt az előnyük. Alig egy percen belül azonban visszajöttek a meccsbe a fehérváriak Nagy Máté, illetve Kiss Gyula találatának köszönhetően, így csak egygólos volt a Fejér megyeiek hátránya a nagyszünetben, 5-4.

 

A harmadik periódusban jött az igazi hideg zuhany: három hazai találatra mindössze egy vendégválasz jött, az utolsó nyolc percre szinte már a biztos győzelem tudatában ugorhattak medencébe Tóth László tanítványai, 8-5. Blum Dániel révén már négyre nőtt az előny, amikor kevesebb mint három perc volt hátra. A reménytelen szituáció ellenére hatalmas elánnal és küzdeni akarással próbálta megmenteni a mérkőzést a Gyöngyösi-legénység, a koronázóvárosiak sorozatban háromszor találtak be Galambos kapujába, de az egyenlítésre már nem maradt elég idő, egy góllal végül kikapott a Fehérvár, 9-8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában