Az Aqvital Csákvári TC, hibátlan produkcióval

2018.05.24. 21:55

Sporttörténelmet írtak a csákváriak, bejutottak az Extraligába

Az NB I-es férfiasztalitenisz-bajnokság utolsó fordulójában is magabiztos sikert aratott az Aqvital Csákvári TC csapata, s így százszázalékos teljesítménnyel nyerte a pontvadászatot.

Ferencz Balázs

Tóth Árpád (b) szakosztályvezető, Éliás Attila, Varga Sándor, Hoffmann Tamás, Várbeli Tamás Fotó: NI

Igazi örömünnepre készülődtek a múlt hétvégén Csákváron, hiszen a nagyra becsült férfi asztalitenisz-csapat hazai környezetben zárhatta le az NB I-es bajnokság 2017/18-as idényét. Ráadásul a Fejér megyeiek már fordulókkal korábban bezsebelték a bajnoki címet, így az utolsó felvonásban is vastapsért, no meg persze győzelemért fogtak ütőt Varga Sándorék. A célkitűzést teljesítette az együttes, a Pénzügyőrt alaposan elpáholták a csákváriak, 17–1-re nyertek, s így azon kevés csapat közé írták be magukat a sportág történelemkönyvébe, amelyek makulátlan, százszázalékos teljesítménnyel nyertek bajnoki címet. A Pénzügyőr elleni sikerből A Varga–Éliás, valamint a Hoffmann–Várbeli kettős egy-egy, Varga Sándor 4, Éliás Attila 4, Várbeli Tamás 4, Hoffmann Tamás 3 győzelemmel vette ki részét.

Tóth Árpád (b) szakosztályvezető, Éliás Attila, Varga Sándor, Hoffmann Tamás, Várbeli Tamás Fotó: NI

Mint ahogy azt Tóth Árpád, az Aqvital Csákvári TC szakosztályvezetője bejelentette, az NB I bajnoka vállalja a jövő évi extraligás szereplést, ráadásul a gárda együtt marad. Már a célkitűzés is körvonalazódik a 2018/19-es szezonra: a csapat célja a bennmaradás, s ha ez meglesz, akkor mernek nagyobbakat álmodni. A Csákvár pingpongosai a jövőben is bíznak a csapategység sikerében, abban, hogy a liga tíz legeredményesebb játékosa között végzett asztaliteniszezők továbbra is hozzák kiemelkedő játéktudásukat, kiegyensúlyozott formájukat. A szakosztályvezető hangsúlyozta, hogy sokat köszönhettek támogatóiknak, név szponzoruknak, Csákvár város önkormányzatának, a TC-nek, valamint Horváth Józsefné Margitnak az élelmezés biztosításáért. A csákvári asztalitenisz fennállása legeredményesebb idényét produkálta, hiszen az NB I-es csapat mellett a Fejér megyei I. osztályú bajnokságban induló együttes is aranyérmet szerzett.

Az NB I Nyugati csoportjában szereplő másik megyei alakulat, a Honvéd Szondi György SE idegenben zárta a küzdelemsorozatot. A Szondi Mosonmagyaróváron szenvedett papírforma-vereséget. A mosoniak 13–5-re nyertek. A Szondi együttesében Jakab Gábor 4 meccset nyert meg, s még Domokos Győző hozott egy győzelmet. A székesfehérváriak a tabella 7. helyén végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában