Felcsút

2017.09.23. 22:31

Jó iramú mérkőzésen, kiegyenlített párharcot vívott a Videoton és a Honvéd

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 10. fordulójában a bajnoki címvédőt fogadta a listavezető Videoton FC.

Ferencz Balázs

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A késő esti kezdés és az esős idő sem rettentette el a szurkolókat. Mégis az ősz egyik nagy rangadóját vívta a Videoton és a Honvéd. A fehérváriak törleszteni akartak az előző idény záró derbijén elhappolt bajnoki cím miatt, s remekül kezdett a Videoton. Holott két meghatározó játékosa, a Vasas ellen kiállított és egymeccses eltiltást kapott Nego, valmint az ugyancsak piroslapot kapó, de három mérkőzést kihagyni kénytelen Lazovics is hiányzott. Kovács István kezdett, Henty pedig Scsepovics ékpárjaként rohamozott. Nem is akárhogy, a harmadik percben éppen ő húzott be balról, Tömösvári 18 méterre a kaputól buktatta, Bognár tovább engedte, hiszen a bukfencező Henty továbbperdítette a labdát, az ügyetlenkedő Baráth mellett pedig Hadzic jobbal kilőtte a bal sarkot, 1-0. Lendültben maradt a Videoton, de nem tudta eldönteni a meccset. A 10. percben Suljic kapott remek labdát, Holender mellett játszotta magát tisztára egy csellel, s 20 méterről jobbal lőtt, Gróf vetődve ütötte szögletre a jobb sarok elől. Egy percel később Scsepovics és Henty játszottak össze, a nigériai mindenkit lehagyott majd centerezett, azonban Holender visszavetődve mentett Suljic elől. Negyedóra elteltével a Honvéd játéka egyre aktívabbá vált, Lanzafame szabadrúgása után Eppel csúsztatott, de Kovácsiknak nek okozott különösebb gondot a laszti megszerzése. A 25. percben megint Henty robogott a jobb oldalon villámgyorsan, a rövidsarok elé érkező Scsepovics elé tálalt, aki 4 méterről a bal kapufát találta el. A félidő hajrájában szögletekkel operáltak a kispestiek, előbb Kamber bedobása átszállt a fejek felett, Eppel szép mozdulattal, félfordulatból lőtt, Fiola lábáról pattant szögletre a labda. A sarokrúgást Lanzafame érintés nélkül akarta betekerni, Kovácsik résen volt, szögletre tolta. A harmadik szögletből aztán egyenlített a Honvéd, Gazdag tekerte középre, a lecsorgó labdát Holender 17 méterről lőtte kapura egyből, Fiola lábáról vágódott a hálóba, 1-1.

 

Fordulás után a Honvéd volt veszélyesebb, Nagy Gergő az oldalhálót találta el, majd Lanzafame tekert a kapu mellé. A kispesti fellángolás után kiegyenlítetté vált a játék. A 63. percben aztán újra erőre kapott a Honvéd, egy veszélyes, bal oldali beadást követően Szolnoki mentett Eppel elől. Ezután szervezte át csapatát Marko Nikolics, Varga Józsefet küldte pályára. A hajrához közeledve az egész meccsen rendkívül aktívan futballozó Ezekiel Henty centerezett jó ütemben, de Scsepovics három méterre a kaputól nem találta el jól a labdát. Jöttek az utolsó percek, melyek a Honvéd számára mostanában oly kedvesek. Azonban most nem talált be. A 90. percben Banó-Szabó eresztett meg egy kemény löketet, Kovácsik bravúrral védett. Nem sokkal később Henty újra kiválóan adott középre, de Varga rosszul ért a labdába... Így a rangadó igazságos pontosztozkodással ért véget.​

Videoton FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 2344 néző. Vezette: Bognár T. (Buzás, Georgiu)

Videoton FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Fejes (Szolnoki, a szünetben), Stopira – Suljic , Pátkai (Géresi, 88.), Hadzic, Kovács I. (Varga J., 64.) – Henty, Scsepovics.

Vezetőedző: Marko Nikolics.

Bp. Honvéd: Gróf – Latifu, Lovric, Baráth, Holender (Bobál, 70.) – Tömösvári(Banó-Szabó, a szünetben), Kamber, Nagy G., Gazdag – Lanzafame, Eppel.

Vezetőedző: Erik Van der Meer.

Gól: Hadzic (3.) illetve Holender (41.)

Sárga lap: Suljic (9.), Fejes (27.), Fiola (44.) illetve Lovric (29.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában