Szomszédvárak csatáznak

2018.04.25. 07:30

Az olaszok legyőzése után Szlovénia lesz az ellenfél

A magyar jégkorong-válogatott már jobb formát mutatott Olaszország ellen, mint a nyitányon, a kazahokkal szemben. Nem is maradt el a siker, azonban még tovább kell javulni.

Ferencz Balázs

Stipsicz Bence (fehér) az olaszok ellen is rengeteget robotolt, jól játszott

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Azzal, hogy a magyar jégkorong-válogatott kétszer is talpra állva, 3–2-re nyerni tudott Olaszország ellen, bejelentkezett a feljutást érő első két pozícióra a divízió 1/A-s világbajnokságon.

– Az olasz válogatott nagyon jó volt az első harmadban, gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán, Vay Ádám tartott minket meccsben. Utána lépésről lépésre feljavultunk, a végére pedig már nekünk is volt szerencsénk. A záróharmadban játszottunk a legokosabban eddig. Megmutattuk a karakterünket: hatalmas gondjaink voltak az elején, aztán mégis nyertünk, ez a srácok érdeme – értékelt a magyarok szövetségi kapitánya, Jarmo Tolva­nen. – Minden első győzelem nagyon fontos, főleg ha kétszer is hátrányból kell visszajönni közben. Mindenki jól tudja, micsoda nyomás házigazdának lenni, pláne ha ilyen szoros a mezőny, amelyben hat csapat azonos erejű. Nem volt könnyű vagy látványos siker, de a győzelem az győzelem.

Az olasz kapitány szerint a fantasztikus szurkolótábor segített sokat a magyar válogatottnak. Ezzel többen a csapatból, például a győztes gólt szerző Sebők Balázs is egyetértett. A Fehérvár AV19 csatára, Erdély Csanád sem ment el szó nélkül a szurkolók teljesítménye mellett.

Stipsicz Bence (fehér) az olaszok ellen is rengeteget robotolt, jól játszott
Fotós: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

– Soha nem lehet megunni ezt az érzést. Ez egy különleges élmény, hogy itt, Magyarországon, Budapesten tudunk játszani – hangsúlyozta Erdély, aki hozzátette, ezt a sikert ugyanúgy maguk mögött kell hagyniuk, mint a kazahoktól elszenvedett vasárnapi 3–0-s vereséget. – Nem véletlenül az a jelszónk a világbajnokságra, hogy itt és most – mondta Erdély a keddi edzésen.

A védő Stipsicz Bence a csapatjáték sikerét emlegette, de azt is elárulta, hogy a nagy meleg nehézséget okozott számukra, harmadonként cserélni kellett az aláöltözetet, és fejben is jobban elfáradtak.

Az látszik, Kazahsztán kiemelkedik a mezőnyből, a magyarok legyőzése után alaposan elkalapálták a briteket (részletek a bal oldali írásunkban), így minden bizonnyal óriási lesz a tülekedés a világbajnokság ezüstérméért.

A magyar válogatott szerdán 19.30-kor az óriási meglepetésre még pont nélkül álló – a britektől és a lengyeketől is kikapó – Szlovéniával néz farkasszemet. A világelit és a második vonal között évről évre ingázó szlovénok számára élet-halál kérdése lesz a pontszerzés, mert a kiesés réme fenyegeti őket. Bitang nehéz összecsapásra számíthatnak a magyar legények, de a drukkerek ismét biztos hátországot nyújthatnak a harcba induló pengés gladiátoroknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában