Szünet az esztendő végéig

2017.11.20. 19:23

Az Alba kézilabdázói december 30-án vívják következő meccsüket

A női világbajnokság miatt hosszú szünet következik a kézilabda NB I-ben. Az Alba FKC edzője örül is a pihenőnek, meg nem is.

Horog László

A francia átlövő, Mendy jól játszott, négy gólt lőtt az Elektromos-csarnokban

Fotó: Kricskovics Antal

Vasárnap este Budapesten, a Népfürdő utcában lépett pályára a székesfehérvári együttes, amely jól elkalapálta az újonc Vasas SC-t, a záráskor 17-34 állt az eredményjelzőn. A Németországban december 1-től 17-ig rendezendő vb miatt a hazai bajnokságban hosszú szünet következik.

- Amire az angyalföldiek ellen készültünk, azt megvalósítottuk, jól védekeztünk, majd gyorsindításból voltunk eredményesek. Nyolc gólt kaptunk az első félórában, ami remek mutató. Lényeges, hogy mindenki lehetőséget kapott, a fiatalok is bizonyíthattak a találkozón. Kértem a lányokat, biztos vezetésünk tudatában se álljunk le, hanem igyekezzünk minél nagyobb különbségű győzelmet aratni – mondja Deli Rita.

A francia átlövő, Mendy jól játszott, négy gólt lőtt az Elektromos-csarnokban
Fotós: Kricskovics Antal

- Ugyanis a gólkülönbségnek komoly szerepe lehet a végelszámolásnál.

- Nagyon szoros a bajnokság, sok a hasonló képességű együttes, a végelszámolásnál lehet jelentősége a gólaránynak, ez akár helyezésekről is dönthet. A csapategység további kovácsolása szempontjából is fontosak a magabiztos sikerek. Az utóbbi négy bajnoki mérkőzésen egy döntetlen mellett három győzelmet arattunk, a kupában is magabiztosan léptünk a negyedik fordulóba. Egyre érettebb a játékunk, elégedett vagyok az utóbbi időszakban mutatott teljesítményünkkel.

- Lendületben vannak, ezért nem feltétlenül jó, hogy másfél hónapos szünet következik a bajnokságban.

- Igen, a szünet részben jó, részben nem. Olyan tekintetben igen, hogy a lányok egyhetes pihenőt kapnak, amit meg is érdemelnek, jövő hétfőn kezdjük ismét a munkát. A folytatásban lesz időnk tovább építkezni, begyakorolni azokat a variációkat, amelyek nem mennek tökéletesen. Továbbá a bajnoki folytatásban már nem csak a hétméteresek elvégzésére érkezik a parkettre, teljes értékű harcosként számíthatunk a brazil szélsőre, do Nascimentóra, aki még a tavasszal szenvedett súlyos térdsérülést, emiatt közel fél évet kihagyni kényszerült. Klasszis játékos, pár éve a világ legjobbjának választották, biztosra veszem, hogy vele még erősebbek leszünk. Nem csak ő tér vissza, Hudra és Utasi szintén a térdével bajlódott, velük is újra számolhatok, valamint egyre több lehetőséget kap Piller, Boldizsár és Rózsás is, saját nevelésű fiataljainkat fokozatosan építjük a csapatba. Az utóbbi bajnoki és kupameccseken egyre egységesebbek voltunk, remélem, ez nem lesz másként a folytatásban sem.

- A kupában a megerősödött Siófokot kapták, vélhetően el tudott volna képzelni könnyebb ellenfelet is.

- Ez nem kívánságműsor. Nem lesz könnyű dolgunk, szeretnénk bejutni a négy közé. Ez még nem jelenti a legjobb négybe, azaz a Final Fourba kerülést, utána egy akadályt még sikerrel kell vennünk, lévén a két BL-szereplő, az FTC és a Győr csak a négyes döntőben csatlakozik a legmesszebb jutó két együtteshez. Jövő ősszel szeretnénk kilépni a nemzetközi porondra, ez a bajnokságon, vagy a Magyar Kupán keresztül sikerülhet. Tavaly ősszel jól szerepeltünk az EHF-kupában, ami most különösen felértékelődik, ugyanis a sorozaton ezúttal egyetlen kupaindulónk sem verekedte be magát a csoportkörbe. A múlt hétvégén mindenki búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában