Komáromi György és Nagy Zsolt elintézte

2024.05.18. 19:52

Kiütéses győzelem után bronzérmes a Puskás Akadémia FC

Komáromi György és Nagy Zsolt elvitte a show-t, a Puskás Akadémia FC pedig kiütéses, 4-1-es győzelmet aratott a Debreceni VSC ellen a labdarúgó NB I utolsó, 34. fordulójában. Hornyák Zsolt gárdája végül óriási izgalmak közepette a bronzérmet is megszerezte.

Szabó Róbert

Komáromi György két góllal járult hozzá a Puskás Akadémia FC sikeréhez

Fotó: Árvai Károly / NSO

Az első játékrész első nagyobb eseménye a 10. percben Nagy Zsolt próbálkozása volt, aki kapura lőtt a tizenhatoson belül, de Dzsudzsák Balázs blokkolni tudott, viszont kézzel ért labdához Az eset után a játékvezető  egyértelműen a tizenegyespontra mutatott, de csak hosszas videóbírózás után adta meg a büntetőt Rúsz Márton. A válogatottba is bekerülő Nagy bal lábbal nagyon magabiztosan vágta a bal felsőbe a labdát, 1-0. A középkezdés után Christian Manrique kapott jó labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, középre passzolt, azonban Komáromi György jó ütemben csúszott közbe, a lábáról pedig Pécsi Ármin kezébe pattant a labda.

A 24. percben aztán Komáromi kapott egy nagyszerű indítást a leshatáron, befutotta a labdát, azonban Manrique hátulról akasztotta riválisát a tizenhatos vonalánál. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy a spanyol játékos utolsó emberként követte el a szabálytalanságot, így kiállította a debreceniek futballistáját. a videóbíró természetesen ezt is visszanézte, a Puskás Akadémia játékosa nem tartózkodott lesen, így jogosnak ítélte meg a piros lapot. A szabadrúgást aztán a sértett végezte el, de elcsúszott nekifutás közben, így fölé vágta a labdát. 

A 36. percben Jakov Puljic tudta jól elhozni a labdát, Komárominak passzolt, egy cselt csinált befele, majd 18 méterről bal lábbal kilőtte a bal alsó sarkot, 2-0. Öt perccel később a jobb oldalról végezhetett el egy szögletet Komáromi, a hosszúra ívelt, megtalálta Jakub Plsek fejét, akinek a bólintását Megyeri Balázs bár védeni tudta, pont Szolnoki Roland elé ütötte a labdát. A hazaiak védője balszerencséjére nem találta jól el, csak belekapni tudott, így nem alakult ki nagyobb veszély. Az első játékrész hosszabbításába aztán már majdnem lejárt, amikor Szuhodovszki Soma a tizenhatos bal sarkától középre ívelt, Bódi Ádám szabadon érkezett, és közvetlen közelről jobbal a kapu jobb oldalába vágta a kapuba a labdát, 2-1.

A fordulás után csupán öt percet kellett várni az újabb gólra: Maceiras ívelt nagyszerűen középre a jobb oldalról, amire Nagy Zsolt tökéletesen érkezett középen, megelőzte a védőjét, és bombaerősen fejelt öt méterről Megyeri kapujába, 3-1. Az 54. percben aztán Komáromi ívelt középre egy szögletet a jobb oldalról, Plsek viszonylag tisztán fejelhetett, de próbálkozása elszállt a jobb kapufa mellett. A folytatásban a Puskás Akadémia percei következtek, hol a jobb, hol a bal oldalról érkeztek a középre ívelések, azonban nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítani.

A 62. percben aztán könnyen lezárhatta volna Hornyák Zsolt legénysége a mérkőzés érdemi kérdéseit. A DVSC egy borzasztó labdaeladása után Puljic próbálkozhatott 16 méterről, de Megyeri bravúrral védett. A labda ezután Nagy Zsolt elé került akinek a lövését a gólvonalon blokkolta Baranyai Nimród, a kipattanót pedig fölé vágta a válogatott szárnyvédő. Alig telt el két perc, amikor Maceiras kapott nagyszerű indítást a jobb oldalon, egy kicsit rosszul vette le a labdát, az alapvonal közeléből ívelt középre, egy kicsit erőből, így Nagy Zsolt közvetlen közelről nem tudott a kapuba bólintani.

A Puskás Akadémia FC a magabiztos vezetés tudatában sem vett visszább a tempóból. A 79. percben Nagy Zsolt ívelt középre, Plsek fejét találta meg, aki lefele bólintott, de Megyeri bravúrral odaért és kitolta a bal alsóba tartó labdát. Két perccel később aztán a csereként beálló Lamin Colley kapott egy nagyszerű kiugratást Puljictól, egyedül vihette kapura a labdát, amibe bár a debreceniek kapusa beleért, de hárítani nem tudott. A támadónak viszont nem volt szerencséje, hiszen a videóbíró úgy látta hogy lesen tartózkodott, így érvénytelenítették a találatot. A 88. percben Marius Corbu próbálkozott 17 méterről, igazított egyet, a jobb alsót vette célba, de a csereként beálló Erdélyi Benedek bravúrral védett és szögletre mentett. 

A felcsútiak a hajrában is nagy nyomást gyakoroltak ellenfelükre. A 90. percben Komáromi ívelhetett középre a jobb oldalról, a labda pedig Gellén Balázson megpattanva utat talált Erdélyi, 4-1. A hátralévő időben újabb gól már nem született, így a Puskás Akadémia kiütéses győzelmet aratott a Debreceni VSC ellen.

Hornyák Zsolt legénysége miután hozta a kötelezőt Székesfehérvárra irányította figyelmét, hiszen a Fehérvár FC és a Diósgyőri VTK találkozója még nem ért véget. A 90. percben a székesfehérváriak Nikola Szerafimov révén előnybe kerültek, ami bronzérmet jelentett volna nekik, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Végül a rendes játékidő hosszabbításának tizenegyedik percében Karakó Ferenc 0-0-s állásnál lefújta a találkozót, így a Puskás Akadémia a harmadik helyen zárta a labdarúgó NB I 2023-2024-es kiírását és megszerezte a bronzérmet.

Labdarúgó NB I, 34. forduló

Puskás Akadémia FC – Debreceni VSC 4-1 (2-1)
Felcsút, Pancho Aréna, Vezette: Rúsz Márton

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Levi, 70.) – Plsek (Favorov, 79.), Szolnoki (Corbu, 71.) – Komáromi, Nissilä (Colley, 79.), Nagy Zs. – Puljic (Vékony, 84.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Debreceni VSC: Megyeri (Erdélyi B., 83.) – Tuboly M., Baranyai, O. Romancsuk, Manrique – Ojediran, Szuhodovszki – Bódi, Dzsudzsák (Batai, 76.), Domingues (Hornyák Cs., 69.) – Vajda B. (Cibla, 82.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Gól: Nagy Zs. (15. – 11-esből, 50.), Komáromi (36., 90), ill. Bódi (45+4.)
Kiállítva: Manrique (24.)
Sárga lap: Plsek (47.), Komáromi (73.) ill. Tuboly (34.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában