Jól szerepeltek a fehérvári bunyósok a Bornemissza Emékversenyen

2024.05.24. 14:32

Érmeket raboltak

Európa egyik legrangosabb utánpótlás ökölvívó megmérettetésén szereztek két ezüst- és egy bronzérmet a Fehérvár Küzdősport SE bunyósai.

Ferencz Balázs

A fehérváriak (b-j): Frank Dominik, Illés Nóra, Bajcsi Flóra, Nagy Zsófi, és Turós Levente

Forrás: Fehérvár Küzdősport

A 73. Bornemissza Gergely Emlékversenyen 19 ország 381 ökölvívója lépett kötelek közé, a boksz terén olyan komoly hagyományokkal rendelkező nemzetek is indítottak versenyzőket, mint Ukrajna, Kazahsztán,  Üzbegisztán. Rngeteg kontinensbajnok húzott kesztyűt Egerben.
Ahol a Turós Arnold vezette Fehérvár Küzdősport SE öt bunyóst küldött csatába.
A hölgyeknél serdülő 44 kg-ban Bajcsi Flóra a döntőben egy ukrán versenyzőtől kapott ki, így ezüstéremmel zárta a Bornemisszát.
A juniorok 52 kg-os súlycsoportjában Nagy Zsófi bizonyította, hogy az utóbbi időben önmagához képest nagyon sokat fejlődött, de a selejtezőben egy ukrán lány legyőzte, így érem nélkül maradt.
A juniorok 66 kg-osai között szállt harcba Illés Nóra. A döntőben alul maradt egy nála sokkal rutinosabb ukrán lánnyal szemben, így Bajcsi Flórához hasonlóan ezüstéremmel zárt.
A fiúk junior 60 kg-os súlycsoportjában Frank Dominik közel két év kihagyás után tért vissza a kötelek közé. Első mérkőzését szoros csatában megnyerte egy kazah válogatott versenyzővel szemben, de az éremig sajnos nem jutott el.
Junior 66 kg-ban Turós Levente elsőéves juniorként bronzéremig menetelt. 
Az edző, Turós Arnold szerint a Bornemisszán gyűjtött tapasztalatok versenyzői javát szolgálja majd. 
A fehérvári bíró, Horváth Balázs végigbíráskodta az emlékversenyt, míg a nemzetközi celebbunyóra készülő Berki Mazsi nagyon hasznos hat menetet sparringolt Egerben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában