Irány az elődöntő

2024.04.19. 19:18

Söpréssel a négyben az Arconic-Alba Fehérvár

Az Arconic-Alba Fehérvár kiharcolta magának a lehetőséget, hogy pénteken hazai pályán harcolja ki az elődöntőbe jutást, és a Sopron ezt csak a mérkőzés első félidejében tudta megnehezíteni.

Szupkai Gábor

Chambers nem pontokkal, hanem asszisztokkal vette ki részét a sikerből

Fotó: Fehér Gábor

Alba Fehérvár – Sopron KC 99-82 (25-21, 18-24, 33-16, 23-21)  

Székesfehérvár, 1200 néző, Vezette: Praksch, Montgomery, Horváth

Arconic-Alba Fehérvár: Barnett 22, Kass, Philmore 13/3, Chambers 9/3, Dickey 18/3. Csere: Roberts 13, Takács Ma., Takács Mi., Fazekas M., Kiss, Vojvoda 21/3, Balogh 3/3. Vezetőedző: Jandro Zubillaga

Sopron KC: Molnár 8, Meszlenyi 3/3, Griffin 14/3, Gill 13/3, Nichols 19/15. Csere: Csendes 3/3, Sidibe 15/3, Fazekas C., Schöll, Sitku 2, Polster, Mathis 5/3. Vezetőedző: Gasper Potocnik
 

Lassan gyülekezett a lelátó népe ezen a pénteken, de végül nem volt miért panaszkodni, népes névsor szerepelt a jelenléti íven. Pedig nem is olyan messze éppen az Alba Aréna megnyitójára készülődtek, de úgy tűnik akad nem is kevés kosárlabda-rajongó a városban. Ellenben a vendégszektor üres maradt, ezek szerint nem sok jóban reménykedtek a soproni drukkerek.

Kezdésnek David Nichols kihagyta, Isaiah Philmore bedobta a triplát, de a következő hat pontot a vendégek dobták, Charles Gill és a most már pontosabb Nichols révén. Philmore nagyon elemében volt, az Alba első kilenc pontjából hetet ő vállalt. Érkeztek az első cserék, a fehérváriak  folyamatosan vezettek, szépen lassan mindenki megszerezte első pontjait, és ennek a szorgoskodásnak, valamint James Dickey és Anthony Roberts lepattanóinak hála 25-21-nél jött az első rövid szünet.

Kicsit több hiba csúszott az Alba játékába, mégis Dayon Griffin ordítozott egy jót Montgomery-Tóth Cecília játékvezetővel, majd kicsit összeakasztotta a bajszot mindenkivel. Vojvoda Dávidot jobban őrizték a soproniak mint a Nemzeti Bankot, mégis elkezdte termelni a pontokat, és bár 29-28-ra a Sopron vezetett, de a játékrész közepén már újra néggyel mentek Zubillaga fiai, 35-31. Ám az apróbb hibák időről-időre előjöttek, 41-40-es Alba előnynél hazai időkérés jött, ami nem hozta meg a kívánt eredményt, mert félidőben a vendégek vezettek, 43-45.

Vojvoda indította a pontok sorát, majd Jordan Barnett blokkja és zsákolása után újra a csapatkapitány dobott be egy tempót, 50-45-nél Potocnik hívta ki elbeszélgetésre a játékosait. Mindhiába, mert Vojvoda bekapcsolta a dobógép üzemmódot, a soproni vezetőedző 57-47-nél újra időt kért, de a negyed felénél 63-47 állt az eredményjelzőn, nem a Sopron javára. Potocnik sokat pörölt a bírókkal, Nichols a pályán tette ugyanezt, a közönséget közben Dickey és Barnett zsákolásai tüzelték, három negyed után, 76-61.

Dickey méltón szerette volna lezárni ezt a párharcot, továbbra is látványos zsákolásokkal járult hozzá, hogy az ezerfejű teli torokból kiabálva ismételje a nevét. A Sopron küzdött becsülettel, de egyes pillanatokban már megmutatkozott, hogy belenyugodtak a sorsukba, ezen a meccsen sem sikerül elkapni az Albát. A hajrában Barnett zsákolt látványosan, Dickey a város széléről dobott triplát, az utolsó percekben már elfelejtettek védekezni a csapatok, 99-82 lett a vége. 
Az Arconic-Alba Fehérvár söpréssel, 3-0-s összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában