Két napon át betétprogramok vezetik fel a versenyt

2024.04.08. 17:30

Pénzdíjas lesz a városi félmaraton

Vasárnap 10 órakor rajtol a IX. Cerbona Fehérvár Félmaraton a koronázóváros belvárosából. Több kategóriában és több távon is nyargalhatnak a futás szerelmesei. Ráadásul idén először pénzdíjért is kapkodhatják lábaikat.

Ferencz Balázs

A verseny központi területén, a Zichy ligetben számoltak be a IX. Cerbona Fehérvár Félmaraton részleteiről

Fotó: Bagotai Zsanett

Példa nélküli, hogy egy amatőr futóversenyen pénzdíjat is kapnak a győztesek. A IX. Cerbona Fehérvár Félmaraton ezért is különleges az országban – említette meg a viadalt felvezető sajtótájékoztatón a szervező Alba Triatlon SE elnöke, Czettl Andrea. 
A vasárnapi futóprogramokra előzetesen több mint nyolcszázan adták le nevezésüket. 
A félmaratoni, 21 kilométeres táv mellett 7 km-en és 14 km-en is versenybe lehet szállni, valamint 3x7 km-en váltócsapatok is indulhatnak. A Zichy ligetből rajtoló, a belvároson át és annak környékén vezető útvonal teljes köre 7 kilométeres. 
A Cerbona Fehérvár Félmaraton idén először három naposra bővül. Pénteken az öttusa új számaként funkcionáló „ninja”-pályát állítanak fel, s a fehérvári iskolák csapatai az akadálypálya mellett a laser-runnal is ismerkedhetnek. Szombaton 8-tól egészen 20 óráig spinningelni lehet a ligetben felállított negyven  biciklin.
Mészáros Attila alpolgármester a város képviseletében arról beszélt a felvezetőn, hogy a Cerbona Fehérvár Félmaraton nem csak jelentős szabadidősport esemény, hanem óriási városmarketing értéke is van, hiszen az ország minden pontjáról érkező futók a nemzet történelmi fővárosában, gyönyörű környezetben futhatnak. 
Farkas Lívia, a Hydro Extrusion Hungary Kft. vevőszolgálati és logisztikai vezetője elárulta, hogy idén hetven kollegájuk fut majd a félmaratonon. A dolgozói által teljesített kilométerek után 1000 forintot adományoz a cég egy rászoruló családokat segítő alapítványnak.
A Cerbona marketing menedzsere, Pókecz Anna közölte, hogy újabb hároméves támogatási szeződést kötött a vállalat a futóverseny szervezőivel.
A győzteseknek járó pénzdíjakat a Vinklmann Zsolt vezette Vinkboys biztosítja. 
Az eddigi nevezések alapján a félmaraton legidősebb indulója egy 82 esztendős úriember lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában