Megtréfálták a tavaszi bajnokot

2024.04.14. 19:34

Nem semmi csákvári csoda Ajkán

Az Aqvital FC Csákvár a tavasszal eddig veretlen Ajka vendége volt a Merkantil Bank Liga NB II 28. fordulójában.

Szupkai Gábor

Fotó: Kricskovics Antal / Archív

FC Ajka – Aqvital FC Csákvár 0-1 (0-0)
Ajka, 800 néző, vezette: Zierkelbach Péter
Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics, Présinger – Görgényi, Sejben – Babós B., Csizmadia (Pantovic 63.), Nagy M. K. – Szarka (Borsos 63.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Szalai P., Karacs, Gregor, Murka – Farkas A., Mészáros D. (Dencinger), Dusinszki (Tamás N. 35.) – Gazdag V. (Ominger 74.), Nagy Z. (Simon A. 74.), Szakály D. (Jablonszkij 61.) Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gólszerző: Simon A. (88.)
Sárga lap: Szarka (23.), Sejben (30.), illetve Karacs (38.), Gregor (43.), Mészáros D. (57.)
Az első negyed óra nem igazolta, mitől olyan félelmetes a tavaszi eredményeket tekintve éllovas Ajka. Sok hibával és veszélytelenül játszottak a hazaiak, a Csákvár játszotta inkább a labdarúgásra hasonlító játékot. Sőt, Dusinszki és Murka összjátékát követően utóbbi jegyezte az egyetlen értékelhető mozzanatot egy kapuralövés formájában. A 22. percben úgy tűnt, hogy Karacs rántotta le a büntetőterületen belül Szarkát, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást a hazai játékosok és szurkolók tajtékzása közepette. A félidő második fele már inkább az Ajkáról szólt, Szarka közeli lövését azonban blokkolták a csákvári védők, a 41. percben pedig Csizmadia veszélyes fejese a léc fölött szállt el.

Fordulás után csákvári helyzettel indult a félidő, de Gazdag fejese szintén kapu fölé ment. Sajnos a folytatás sem dúskált helyzetekben, a vezetőedzők cseréi sem hozták meg a kívánt változást. A hajrában az Ajka beszorította a vendégeket, de ez helyzetekhez nem vezetett. Ezek után derült égből villámcsapásként érkezett a 88. perc mikor Tamás Nándor beadását kifejelték a hazai védők, Farkas Aurél begyűjtötte és Simon Andráshoz továbbított, aki 14 méterről, félfordulattal a jobb alsóba lőtt, 0-1. A hajrában tövig nyomta a gázt a hazai együttes, de nem volt komoly izgulnivalója a vendégeknek. 

A tavaszi szezonban először szenvedett vereséget az Ajka, a csákvári legények nullázták a számlálót, a bakonyiak veretlenségi szériája tíz meccs után véget ért. A Csákvár 37 ponttal a kilencedik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában