Bevenni Kozármislenyt

2024.04.27. 10:49

Kötelező házi feladat

A sereghajtó ellen lépnek pályára az Alba Fehérvár KC kézilabdás lányai.

Szupkai Gábor

Most is keményen meg kell küzdeni a győzelemért

Fotó: Kricskovics Antal

A Kozármisleny ugyan legalulról nézi a mezőnyt, de lebecsülni így sem szabad, mert az ilyen mérkőzéseken lehet igazán sokat bukni. Az Alba a válogatott szünet után hazai pályán szenvedett vereséget az esélyesebb Váccal szemben, de mindenki abban bízik, hogy az őszi szezonhoz hasonlóan most is áttörést hoz a Kozármisleny elleni találkozó; tavaly ugyanis ellenük szerezte meg az Alba a szezonbeli első nagykülönbségű győzelmét. 

A fiatal, motivált, harcos játékosokkal rendelkező ellenfél okozott már meglepetéseket idén, és nem csupán presztízsből fontos a két pont megszerzése, ugyanis a két kiesés ellen menekülő csapat, a NEKA és a Békéscsaba is találkozik egymással a huszadik fordulóban, azonos időben az FKC meccsével. 

Hazai meccsein mindig nagyot küzd a Kozármisleny, de két pontért utazunk hozzájuk. Az első pillanattól kezdve dominálni szeretnénk a mérkőzést. Remélem, hogy sikerül stabil, feszes védekezést felvinnünk a pályára; ha ez hátulról jó kapusteljesítménnyel párosul, akkor nem lehet kérdéses a meccs kimenetele. Elől meg kell találnunk az ellenfél gyenge pontjait ‒ mondta Kövér Luca, az Alba Fehérvár KC beállója.

Teljes mértékben fel fogunk készülni erre a mérkőzésre, hiszen a két pont megszerzése  a cél. Olyan ellenfélhez utazunk, akinek semmilyen teher nem nyomja a vállát, mivel már nincs sok esélyük a bennmaradásra, de pont ezért számítok nagyon nehéz meccsre. Csak is a győzelem az elfogadható számunkra ‒ nyilatkozta Utasi Linda csapatkapitány.

Nagyon fontos lesz természetesen az előttünk álló meccs. Ezt a bajnokit mindenképpen meg kell nyernünk, úgy is, hogy idegenben játszunk. Nem lesz könnyű meccs, fiatal csapat a Kozármisleny, ráadásul teher nélkül játszhat otthon. Semmit nem jelent, hogy az utolsó helyen állnak, minden meccsen hatalmasat küzdenek. A mi játékunkat egy kicsit gyorsabbnak érzem, ezt kellene majd kihasználnunk, de nem lesz könnyű begyűjteni a két pontot tette hozzá Tamara Szmbatian, a fehérváriak ukrán légiósa.

Fiatal, lendületes csapattal játszunk, akik nyomás nélkül, csak magukra figyelve kézilabdázhatnak, ráadásul hazai pályán. Ez egyértelműen nekik kedvez. Ezért nekünk nagyon koncentráltan, a hibákat minimalizálva kell játszanunk, és ki kell használnunk az adódó lehetőségeket. Erre készülünk, és képesek is lehetünk megnyerni a mérkőzést ‒ értékelt Bruna Zrnic, az Alba szélsője.

Az összecsapás 2024. április 27-én (szombaton) 18:00-kor kezdődik a kozármislenyi Városi Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában