Bosszantó cunderes fiaskó

2024.03.24. 15:05

Vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást az újonc Máv Előre-Cunder csapata

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság Észak-Nyugat csoportjának felsőházi rájátszásának 1. fordulójában a másfél félidőt a kulcsemberük nélkül játszó fehérváriak nem tudtak pontot szerezni szombaton.

Krebsz András

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Máv Előre-Cunder Kézisuli–Komárom VSE 24-26 (14-14).

VOK, 60 néző, vezette: Marosi, Pap E.

Cunder FODOR – Bándi, Csóka 1, PINTÉR 5, Borsos 3, Poór 1, Dobos 4. Csere: Novák 1 (kapus), Ruprecht 3 (1), Bicskei 3, Kovács G. 1, Posta, Bakos 2, Bárdos, Bednarek, Konc. Edző: Erdei Krisztián.

Eredmény alakulása: 10. perc: 3-5, 18. p.: 7-10, 27. p.: 12-13, 38. p.: 15-17, 49. p.: 20-22, 57. p.: 21-26.

Kiállítások: 12 ill. 8 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3

Nem kezdte jól a rájátszást a fehér mezes hazai alakulat, majdnem öt percet kellett várni az első székesfehérvári találatra, ekkor az alapszakasz legtöbb cunderes gólját jegyző Ruprecht Benedek volt eredményes.

Jóllehet, a felsőházba a Cundernél egy egységgel többel bejutó vendégek sem vettek villámrajtot, ami főként a társakat a kapuból irányító, az egész találkozón (egyedül a jobbszélről érkező lövésekkel szemben bizonytalan) biztos pontot jelentő Fodornak volt köszönhető. Ennek ellenére a komáromiak két-három gólos előnyt építettek, a 17. perc végén pedig jött a hidegzuhany: a játékvezetők megítélése szerint a hazaik hétméteresét elvégző Ruprecht lövésénél a kapus feje nem mozdult a lövés irányába, így a fehérváriak addigi legjobbja azonnal piros lapot kapott.

A kulcsemberüket vesztett hazai játékosok nehezen emésztették meg a döntést, ami rányomta a bélyegét a hátralévő időre. A cunderesek mégsem adták fel, Poór vette át a karmester szerepét, Pintér pedig a góllövésben próbálta pótolni az irányítót, a szünetre sikerült utolérni a vendégeket.

A fordulás után azonban hamar ellépett a látogató, felzárkózni még igen, de egyenlíteni már nem sikerült a második félidőben. A játékvezetők reklamálásért még hat perc büntetést kiosztottak, ami szintén nem segítette a hazai együttes helyzetén, akik hiába zárták a találkozót egy 3-0-ás rohammal, végül pont nélkül maradtak.

A 8. pozíciót elfoglaló Máv Előre-Cunder Kézisuli április 7-én a 7. helyen tanyázó Alsóőrs gárdájához látogat.

Rutinos, de nem verhetetlen gárdától szenvedtünk vereséget. Az elmúlt hét edzéshiánya visszafogta a csapatot, nem éreztem stabilnak és teljes mértékben elszántnak a fiúkat. Ráadásul megint beleestünk saját hibánkba, a ziccereket rossz százalékban értékesítettük. Reális lett volna a pontszerzés, de még a győzelem is. Fiatal a csapat, normális a hullámzó teljesítmény – mondta Erdei Krisztián, a székesfehérváriak trénere a találkozót követően.

Tabella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában