Kikapott a Gárdony-Pázmánd

2024.03.09. 20:47

Továbbra is riogat a kiesés réme

Újabb bravúrgyőzelemmel kívánt feljebb kapaszkodni a kiesés elől menekülő Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata a pontvadászat 20. fordulójában. Hajdúnánáson pont nélkül maradtak a tópartiak.

Ferencz Balázs

Szoros találkozót vívott a Gárdony-Pázmánd, negyven percig teljesen nyílt volt a csata

Forrás: Kricskovics Antal archív

Hajdúnánás - Gárdony-Pázmánd NKK 27-25 (13-12)

Hajdúnánás, 150 néző. Vezette: Budai-Bock, Wenzel

Hajdúnánás: Sarac, Pozsgai (kapusok) - Nemes N. 7/4, Nyakó 5, Szécsi 4, Orsós 3, Vantara-Kelemen 3/1, Makkai 2, Ofra 1, Sáfi 1, Pap Zs. 1, Veres, tar, Kazinczy, Kelemen, Kozma. Vezetőedző: Jenei Tamás

Gárdony-Pázmánd NKK: Kaffka, Bőle (kapusok) - Berkes-Kaiser 5/1, Ágoston 5, Szűcs N. 4, Hamuth 3, Berényi 2/1, Hargitai 1/1, Vernes 1, Zámori 1, Nemes L. 1, Tóth Ficsor 1, Vereszky 1, Bártfay, Kukucska. Vezetőedző: Molnár József. 

Kiállítások: 6 ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/5 ill. 3/3

 Jól kezdett a Gárdony-Pázmánd. Két góllal léptek el a vendégek, s ugyan egalizált a Hajdúnánás, dominált a Velencei-tó-parti együttes. A félidő derekára Berkes-Kaiser Melitta és Szűcs Noémi vezérletével négygólos előnyt kovácsolt Molnár József alakulata, 8-4. A 20. percig tartották is fórjukat, azonban Hamuth Lili kiállítása alatt egy gólra kapaszkodott a Hajdúnánás, majd Szécsi Alexandra egyenlített, 10-10. A játékrész utolsó öt percében már a hazaiak kezében volt az irányítás, s átvette a vezetést, a szünet előtt Tóth Ficsor zárkóztatta a Gárdonyt egy gólos különbségre, 13-12.

Berkes-Kaiser kétszer, Hamuth Lili pedig egyszer egyenlített még a fordulást követő percekben, azonban támadásban egyre több hibát vétettek a vendégek, s így a hajdúságiak elléptek három góllal, 18-15. Az utolsó negyedórában már magabiztosan tartotta előnyét a Hajdúnánás, s otthon tartotta a pontokat.

A Gárdony-Pázmánd 20 bajnoki után továbbra is a tabella 15. helyén áll, 10 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában