Tenisz

2024.03.16. 17:57

Tajvani és francia teniszező jutott a Kiskút Open döntőjébe

Szombaton kialakult a döntő párosítása a székesfehérvári 75 ezer dollár összdíjazású ATP Challenger-tornán.

Szabó Róbert

Titouan Droguet az elődöntőben is diadalmaskodott

Fotó: Magyar Tenisz Szövetség / Facebook

A Kiskút Open magyarjai közül pénteken utolsóként a negyeddöntőben Piros Zsombor is elbúcsúzott, így a szombati elődöntőkben hazai játékos már nem lépett pályára. 

A felső ágon a korábban a szabad kártyával induló Boros Attilát, valamint a Dominic Thiemet búcsúztató Daniel Michalskit legyőző olasz Franco Maestrelli, valamint a selejtezőből érkező és Richard Gasquet ellen diadalmaskodó tajvani Chun Hsin Tseng vívott a döntőbe jutásért. Az olasz játékos az első szettben 3:2-es hátránynál hárított két bréklabdát, majd nyert zsinórban négy játékot, így 6:3-as eredménnyel ő került előnybe. A második felvonásban aztán 2:2-nél elveszítette az adogatását, ez pedig a játszma sorsát is megpecsételte, amit a tajvani 6:4-re húzott be. A mindent eldöntő harmadik szettben aztán Tseng bírta jobban idegekkel, és 4:4-nél kihasználta egyetlen bréklabdáját, majd 30-ra lehozta a saját adogatását, így 3:6, 6:4, 6:4-re nyert és bejutott a döntőbe.

Az alsó ágon a Piros Zsombort búcsúztató, az elődöntős négyes egyetlen kiemelt játékosa, a francia Titouan Droguet, valamint az olasz Franco Agamenone küzdött a fináléért. A francia már az olasz első adogatását elvette, majd 5:2-es vezetésnél ismét brékelt, így 6:2-re behúzta az első szettet. A második játszmában sem volt kérdés, hogy melyik játékos a jobb, Droguet előbb 2:1-nél, majd 5:2-nél is elvette ellenfele kezdését, így 6:2, 6:2-re megnyerte a mérkőzést.

A döntőben így az ATP-világranglista 167. helyén jegyzett francia Titouan Droguet, és a két éve még top100-as, jelenleg a 328. helyen álló Chun Hsin Tseng csap össze vasárnap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában