7. meccs

2024.03.16. 11:31

Mindenki a Raktár utcába!

A Hydro Fehérvár AV19 ma este 17.30-kor az olasz Pustertal Wölfe együttesét fogadja. A tét nem kicsi, hiszen a párharc hetedik mérkőzésén 3-3-nél ezen a találkozón dől el, melyik gárda jut be a legjobb négy közé.

Beke Zsombor

Nagy harc várható ma este is a Fehérvár (fehérben) és a Pustertal között

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Azt lehetett sejteni, hogy ez a párharc nem lesz egy fáklyás menet, hiszen az első 8-10 csapatot nem sok választja el tudásban az ICEHL-ben. A negyeddöntős párharcokat nézve talán némi meglepetés is volt, hogy a Bolzano a Villach, míg a Salzburg a Linz ellen jutott tovább kicsit könnyebben 4-1-gyel. Az alapszakaszt megnyerő Klagenfurt is csak öt összecsapás alatt tudta le a szériát. Legtovább a Volán párharca tart, hiszen hat meccs alatt sem jutottak dűlőre a felek, mindenki hozta hazai pályán a találkozókat, remélhetőleg ez a sorminta szombaton sem szakad meg, hiszen akkor az azt jelentené, hogy a Hydro Fehérvár AV19 búcsúztatja a Pustertal Wölfe gárdáját és bejut a legjobb négy közé.

– Nem hiszem, hogy a klub történetében bármikor is lett volna hetedik mérkőzés a playoffsban. Ez is egy újdonság, amit természetesen sikerrel akarunk kipipálni. Higgadtnak kell maradnunk, jól kell csinálni a dolgainkat, a hibák minimalizálására kell törekednünk. Úgy kell pozicionálnunk magunkat a jégen, hogy gyorsan vissza tudjunk zárni és limitáljuk a kapura lövési opciójukat. Ez alatt azt értem, hogy önfeláldozóan kell védekeznünk és mindig a védekezési oldalon kell állnunk, amikor lőni akarunk, takarítanunk kell a kapu előtt. Igazi playoffs hangulat lesz és meg kell csinálnunk. Mindegyik csapat majd meg akarja szerezni a korai vezetést, nem hiszem, hogy sok tapogatózás lesz majd a mérkőzésen elején, mindenki a legjobb formáját akarja hozni támadásban. Onnantól kezdve pedig jól kell menedzselni majd. Hazai pályán a szurkolóink biztatásával jó energiával akarunk kezdeni. Úgy érzem, a harmadik harmadban a Pustertal már szokott fáradni, sajnos mi általában akkor kezdünk el játszani és jövünk vissza hátrányból – nyilatkozta Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője a klub oldalának.

Egy biztos, hatalmas az érdeklődés a mérkőzés iránt, hiszen az ülő és VIP jegyek már szombat reggelre elkeltek, de gazdára talált az állójegyek több mint hetven százaléka is. Igazi Ördögkatlan várhatja a Pustertal Wölfe együttesét.

– Valahogy nyernünk kell. Az egész szezonban azért küzdöttünk, hogy minél előrébb végezzünk és élvezni tudjuk az ilyen helyzetekben a hazai pálya előnyét. Most itt az ideje, hogy megtegyük amit kell és zárjuk le ezt a szériát. Itthon itt vannak mögöttünk a szurkolóink. Sok energiát adnak és minden adott ahhoz, hogy jól kezdjünk. Emellett a szurkolóink az ellenfél energiáját is el tudják szívni, szóval reméljük így lesz, és ki tudjuk használni a hosszú utazásukat és rájuk tudunk rontani a meccs elején – mondta Josh Atkinson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában