Fejlesztés

2024.03.19. 21:21

Megalakult a Fehérvár Enthroners Futball Akadémia

A European League of Football-ban szereplő Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapata bejelentette, hogy valódi, iskolai képzéssel is egybekötött igazi akadémiai rendszerű utánpótlás képzési rendszer kezdődik majd el.

Beke Zsombor

Fotó: Fehérvár Enthroners

Minden sportágban fontos az utánpótlás, hiszen gondoljunk csak bele, a fehérvári hokiakadémiáról az utóbbi évtizedekben mennyi magyar játékos került ki, akik később csapataikban és a válogatottban is meghatározó játékosokká váltak. Egy profi, magas szinten működtetett csapat alá pedig hosszú távon szükséges egy jó utánpótlás, ahonnan lehet magyar magot kialakítani.

A Fehérvár Enthroners vezetősége is dolgozott már egy ideje ezen a bejelentésen. A klub honlapja szerint az utánpótlás ezentúl akár partner oktatási intézményekkel együttműködve sportosztályos képzéssel, bentlakásos akadémiai elhelyezéssel, ösztöndíj rendszerrel fejlődik tovább. A cél nem is lehet más, mint hosszú távon székesfehérvári, illetve a régióbeli saját nevelésű játékosok fejlődjenek ki. Már tíz éves kortól várják a sportolni vágyó fiatalokat, akik először flag futballal ismerkedhetnek majd meg, amely sportág egyébként 2028-as olimpián ott lesz.

Az akadémia rendszer élére egy amerikai szakember érkezik majd, továbbá az edzői stábban is számos tengerentúli tréner kap helyet.

„Frissen megalakult Akadémiánk már rendelkezik külföldi partneri kapcsolatokkal, a legtehetségesebb játékosaink amerikai középiskolákba, egyetemekre, különböző try-outokra való kijutását amerikai együttműködő képzési helyeinkkel, illetve egyéb szervezetekkel együtt segítjük elő. Kizárólag a fehérvári futball akadémián lesz lehetőség rendszeres online megbeszélésekre NCAA és egyéb top edzőkkel” – áll a Fehérvár Enthroners honlapján.

A toborzás március 24-én indul el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában