Kosárlabda

2024.03.08. 18:37

Idegenben folytatja az Alba

A Sopron KC otthonába látogat az Arconic-Alba Fehérvár a magyar kosárlabda NB I/A 23. fordulójában március 10-én, vasárnap 18.00 órától.

Szabó Róbert

Idegen folytathatná sorozatát az Arconic-Alba Fehérvár

Fotó: Simon Erika

Magabiztos győzelemmel tért vissza a válogatott szünet után az Alba Fehérvár, amely hazai környezetben 105-76-ra legyőzte az Atomerőmű SE Paksot. A folytatásban a Sopron KC otthonában lép majd pályára a székesfehérvári együttes.

A soproniak nem örülhettek a szünet utáni első meccsen, hiszen idegenben 96-71-re kikaptak a Zalaegerszeg vendégeként. Már az első két negyedben nagyobb előnybe kerültek a zalaiak, az utolsó felvonásban pedig csak 12 pontot engedtek ellenfelüknek.

A Sopron a bajnokságban 22 meccs után 11 győzelemmel és 11 vereséggel áll, 33 pontot gyűjtött és jelenleg a hatodik helyet foglalja el a tabellán. Hazai pályán nagyon jól teljesítenek, csupán három alkalommal kaptak ki, jelenleg hat meccse veretlenek a Novomatic Arénában. 

Kiemelkedik a soproniaktól a 18.8 pontot átlagoló David Nichols, akinek a 21.8-as VAL-átlaga is a legjobb a keretben.

A két csapat elmúlt öt soproni mérkőzését nézve az Alba Fehérvár felé billen a mérleg nyelve: ötből négyen a székesfehérváriak örülhettek. A Sopron legutóbb 2022 áprilisában diadalmaskodott, akkor 83-75-re. A legközelebb ezután 2022 májusában állt a hazai pályán aratott győzelemhez, akkor egy, a végletekig kiélezett találkozón hosszabbításban nyertek a székesfehérváriak 91-90-re.

Az Alba Fehérvár az elmúlt időszakban idegenben nem a legjobban teljesít. Öt mérkőzéséből csupán kettőt tudott megnyerni, egyet az OSE Lions otthonában, míg egyet a Szolnoki Olaj vendégeként. Szombathelyen, Körmenden és Kaposváron nem volt ellenszere a házigazdára a székesfehérvári legénységnek.

A feladat nem egyszerű, hiszen a Sopron kimagaslóan jól játszik hazai pályán, s bár tét nélküli a találkozó, a rájátszás előtt egy tökéletes erőpróba lesz ez az összecsapás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában