Tenisz

2024.03.11. 14:46

Esélyeshez méltó győzelemmel rajtolt Piros Zsombor

Két szettben, magabiztos 6:3, valamennyi győzelmet aratott Piros Zsombor az olasz Giovanni Fonia ellen a székesfehérvári 75 ezer dollár összdíjazású ATP Challenger torna főtáblájának első körében.

Szabó Róbert

Piros Zsombor magabiztos győzelemmel kezdett

Forrás: ATP Tour

A selejtezők után hétfőn, nem sokkal 13 óra után elrajtolt a Kiskút Open főtáblája is. A centerpálya nyitómérkőzése az ATP-világranglista 106. helyén jegyzett Piros Zsomborra várt, aki a 270. helyen jegyzett olasz Giovanni Fonio ellen kezdte meg szereplését Székesfehérváron. A magyar játékosnak nagy lehetőség ez a torna, hiszen csupán 20 pont hiányzik neki ahhoz, hogy betörjön a legjobb 100 közé, ami akár az elődöntővel is összejöhetne neki.

Mindkét fél jól kezdte a játékot, szép és közönségszórakoztató teniszt játszottak a felek. Egészen 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban Piros emelt a játéka szintjén és zsinórban négy pontot nyerve elvette ellenfele kezdését, majd 15-re lehozta a sajátját is, így már 5:3-ra vezetett. A kilencedik gémben aztán folytatta jó teljesítményét Piros, aki 15:30 után két szettlabdához jutott, s bár Fonio az elsőt még hárította egy ásszal, a másodikat már kihasználta a magyar egy fantasztikusan helyezett ritörnnel.

A második játszma nem indult a legjobban Pirosnak, akinek rögtön három bréklabdát kellett hárítania. Ez sikerült neki, hozta a saját adogatását, de Fonionak is sikerült ez 0:30-ról, így 1:1-nél folytathatták a felek. Ezután mindkét játékos hozta a saját szerváját, 3:2-es vezetésnél azonban Piros elvette olasz ellenfele adogatását semmire, majd hozta a sajátját is. Fonio ekkor már többször is csípőre tett kézzel állt, és azon tűnődött mit csináljon, de nem sikerült megtalálnia az ihletett formában játszó magyar ellenszerét, aki végül 6:3, 6:2-re megverte.

Piros Zsombor mellett Boros Attila is pályára lépett a hétfői játéknapon. A 20 esztendős teniszező a 243. helyen rangsorolt Francesco Maestrelli ellen játszott. Az első szettben hiába bukta el már a második adogatását Boros, rögtön semmire visszavette az ellenfélét, majd 5:5-ig szépen hozta a kezdéseit, de ekkor elbukta és 7:5-re a szettet is. A második felvonásban aztán már kijött a tudásbeli különbség, Maestrelli 7:5, 6:1-re megnyerte a találkozót.
A magyarok szereplése mellett befejeződött a selejtező, teljessé vált a főtábla mezőnye. A torna francia sztárja, Richard Gasquet a tajvani Tseng C. H., míg a korábbi US Open-győztes Dominic Thiem a lengyel Daniel Michalski ellen lép majd pályára az első körben. A francia a keddi játéknap negyedik mérkőzését fogja majd játszani.
Piros és Boros mellett további négy játékos jutott a második körbe hétfőn. Az olasz Alessandro Giannesi a francia Mathias Bourgue-t múlta felül 6:4, 1:6, 6:4-re, honfitársa,  France Agamenone pedig a jordán Abedallah Shelbayh ellen nyert 7:6 (7-2), 6:0-ra. Mellettük Andrea Pellegrino harmadik olaszként lehet ott a második körben, Timofey Skatovot győzte le 6:7 (2-7), 6:2, 6:4-re. Negyedikként még a bosnyák Nerman Fatic is továbbjutott, ő a spanyol Pablo Llamas Ruizt győzte le 6:4, 6:7 (5-7), 6:0-ra.

ATP Challenger Tour, Kiskút Open, 1. forduló
Piros Zsombor (2.) – Giovanni Fonio (olasz) 6:3, 6:2
Francesco Maestrelli (olasz) – Boros Attila 7:5, 6:1
Alessandro Giannesi (olasz) – Mathias Bourgue (francia) 6:4, 1:6, 6:4
Nerman Fatic (bosnyák) – Pablo Llamas Ruiz (spanyol, 4.) 6:4, 6:7 (5-7), 6:0
Franco Agamenone (olasz) – Abedallah Shelhayh (jordán) 7:6 (7-2), 6:0
Andrea Pellegrino (olasz, 5.) – Timofey Skatov (kazah) 6:7 (2-7), 6:2, 6:4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában