Labdarúgó NB II

2024.03.31. 19:11

Egy ponttal gazdagodott a Csákvár idegenben

Szoros mérkőzésen játszott 1-1-es döntetlent a Kazincbarcika otthonában az Aqvital FC Csákvár a labdarúgó NB II 26. fordulójában.

Szabó Róbert

Egy pontot tudott elhozni Kazincbarcikáról a Csákvár

Forrás: kbsc.hu

Az első valamire való helyzet a vendég csákváriak előtt alakult ki, amikor Nagy Zoárd a 10. percben labdát szerzett, majd Dusinszki Szabolcsnak passzolt, viszont Bánhegyi Tamás könnyedén hárította a próbálkozást. A szeles időjárás egyik félnek sem kedvezett, kevés helyzet alakult ki. A 28. percben Pekár László előtt adódott lehetőség, de hiába kapott jó labdát, a kapu mellé lőtt, majd négy perccel később Nagy Zoárd szabadított fel a lövése után. Az első játékrész legnagyobb helyzetére a 35. percig kellett várni, ekkor Szakály Dénes passza után Nándor Tamás próbálkozott, de Bánhegyi ismét védeni tudott. Két perccel később aztán a hazaiak is könnyedén előnyhöz juthattak volna, de Valter Heil próbálkozását Zelizi Patrik hárította, a félidőig pedig nem született gól, 0-0.

A fordulás után az Aqvital FC került kisebb fölénybe, az 53. percben Nagy Zoárd fejesét védte bravúrral Bánhegyi, majd Murka Benedek elől kellett mentenie Kártik Bálintnak. Három perccel később azonban már nem volt ekkora szerencséje a Kazincbarcikának, Nagy Zoárd beadása után Dusinszki érkezett és bólintott Bánhegyi kapujába, 0-1.

A folytatásban nem kellett sokat várni a hazaiak egyenlítő találatára: a 61. percben a frissen, csereként beálló Ádám Ferenc rögtön gólpasszt adott, beadására Pekár érkezett, aki magabiztosan lőtt Zelizi kapujába, 1-1. A folytatásban itt is, ott is adódott kisebb-nagyobb lehetőség, de újabb gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult az összecsapás.

A csákváriak ezzel a döntetlennel jelenleg a 9. helyet foglalják el a tabellán, hat ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Pécsi MFC-t. A következő fordulóban a feljutásért harcoló Vasas látogat Csákvárra, április 7-én, vasárnap, 17.00 órától.

Labdarúgó NB II, 26. forduló

Kolorcity Kazincbarcika SC Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-0)
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 350 néző. Vezette: Farkas Tibor (ifj. Varga Gábor, Kovács Gábor)

Kolorcity Kazincbarcika SC: Bánhegyi – Szekszárdi M. (Pekár L., 23.), Heil, Dobozi (Kotula M., 77.) – Ternován (Gante, 60. Kurdics, 77.), Csatári, Varga J., Kártik (Ádám F., 60.), Süttő – Pethő, Pinte P. Vezetőedző: Csábi József

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Nahirnij, Babós L., Karacs, Murka – Dusinszki (Farkas A., 64.), Mészáros D., Szakály D. – Tamás N. (Yablonskyi, 64.), Nagy Z. (Simon A., 73.), Gazdag V. Vezetőedző: Tóth Balázs

Gólszerzők: Pekár (61.), illetve Dusinszki (53.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában