Újpest-Vidi

2024.03.02. 14:54

Bartosz Grzelak készül rá, hogy szoros meccset vívnak Újpesten

A gyengélkedő Újpest FC vendége lesz a tabella harmadik helyén álló Fehérvár FC vasárnap este 19 órakor, az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Ferencz Balázs

Bartosz Grzelak tudja, hogyan pótolják az eltiltott Csongvai Áront

Forrás: fehervarfc.hu

Az előző fordulóban hasonlóan szerepelt a vasárnap esti randevú két együttese. A Fehérvár FC a DVTK vendégeként kapott ki 4-0-ra, míg az Újpest a Fraditól kapott egy ötöst. Azonban a tabellán elfoglalt pozíciók alapján a Vidi tűnik most jobb csapatnak, Bartosz Grzelak alakulata 39 ponttal a harmadik helyen áll a tabellán. Az Újpestnek a kiesés elől kell menekülnie, s a szorított helyzetben nem lehet a gárda mellett a frissen kinevezett vezetőedző, Mészöly Géza sem, akit egy hónapra tiltott el az MLSZ fegyelmi bizottsága – sajtótájékoztatón  adott nyilatkozata miatt.
Fiola Attila már a csapattal edzett, de még nincs bevethető állapotban, azonban a piros-kékek a sérült Kalmár és Hangya mellett nem számíthatnak majd a Miskolcon kiállított Csongvai Áronra sem, aki eltiltását tölti majd vasárnap 19 órától. Ettől függetlenül a fehérváriak pontokért mennek a Megyeri útra.

- A legtöbb mérkőzés nagyon kiegyenlített a magyar bajnokságban, így mindig készülnünk kell erre a forgatókönyvre, hogy szoros meccs vár ránk - fogalmazott a Fehérvár FC vezetőedzője, Bartosz Grzelak. - Az Újpest a szezon kezdete óta változtatott egy kicsit a játékstílusán, de továbbra is minőségi játékosok vannak a keretükben, akikre figyelnünk kell. Csongvaira eltiltás miatt nem számíthatunk vasárnap este, de egy másik játékossal meg fogjuk oldani a pótlását. Lehet, hogy ez kicsit változtat majd a csapaton belüli egyensúlyon, de jelentős változásra nem kell számítani a játékunkban.

Nem csupán a tabellán elfoglalt helyezések, vagy éppen a jelenlegi forma, esetleg a mentális tényezők szólhatnak a Vidi esélyessége mellett, az sem mellékes, hogy az Újpest csütörtökön este a 2x15 perces hosszabbításban kapott góllal esett ki a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Paks alakulatával szemben. 

Az örökmérleg is a fehérváriak felé billen. Az eddigi 122 egymás elleni élvonalbeli összecsapásból 51-et nyert meg a Vidi, 26 döntetlen mellett 45 alkalommal örülhettek a lilák.

A 2023/2024-es szezonban kiegyenlített a párharc. Újpesten Ljujic és Mack góljaira Katona Mátyás válaszolt csak, s nyertek a lilák 2-1-re; míg a Sóstói Stadionban a Vidi győzött 2-1-re, akkor Ambrose szerzett vezetést a vendégeknek, Lirim Kastrati egyenlített, Mamoudou Karamoko pedig a 89. percben fordított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában