Labdarúgó NB II

2024.02.17. 15:39

Hatpontos rangadó vár a Csákvárra

Az ETO FC Győr elleni szoros mérkőzésen elszenvedett vereség után hazai pályán lép pályára az Aqvital FC Csákvár a Soroksár ellen a labdarúgó NB II 21. fordulójában.

Szabó Róbert

Nehéz feladat előtt az Aqvital FC

Forrás: aqvitalfc.hu

A Haladás elleni 2-2-es döntetlen után az ETO FC Győr otthonában kis híján meglepetést okozott a Csákvár, azonban a légiósokkal teletűzdelt hazaiak végül 2-1-re diadalmaskodtak. A Fejér vármegyei együttesre ezúttal sem vár egyszerű feladat, hiszen a Ferencvárosi TC fiókcsapatként működő Soroksár látogat a Tersztyánszky Ödön Sportközpontba vasárnap 17 órától.

A soroksáriak egy őszről pótolt összecsapás miatt már három bajnokin vannak túl a tavaszi szezonban. Gyirmóton kezdték az évet, ahol egy, az utolsó utáni pillanatban született góllal kaptak ki 1-0-ra, majd a hajrában fordítva 2-1-re legyőzték a BVSC-t, míg hét közben 3-1-re kikaptak az Ajka ellen.

A fővárosi klub jelenleg a 10. helyen áll, a 20 forduló alatt 24 pontot szerzett eddig. Idegenben eddig három alkalommal aratott győzelmet, kétszer döntetlent játszott öt vereség mellett. A tíz találkozón csupán kilenc gólt jegyzett.

A két csapat legutóbb az idei bajnokság 4. fordulójában találkozott egymással, akkor Hajdú Roland és Dragóner Filip találataival 2-0-ra a Soroksár nyert hazai környezetben. Csákváron a legutóbbi öt mérkőzésből három alkalommal is a hazai együttes diadalmaskodott – ebből mindenképp emlékezetes a 2021 novemberi, ami hét gólt hozott, 4-3-as sikert aratott a házigazda. Legutóbb 2018 májusában volt arra példa, hogy a soroksáriak elvitték a három pontot a Tersztyánszky Ödön Sportközpontból, azóta a legjobb eredményt 2023 februárjában érték el, akkor 0-0-s döntetlen lett a vége.

– Jó csapat, veszélyes ellenfél a Soroksár. Csak maximális fegyelemmel, szervezettséggel nyerhetünk ellene. Márpedig itthon kell tartanunk a pontokat – mondta Tóth Balázs, a csákváriak vezetőedzője a klub honlapjának. Kiemelte, egész héten érezte a játékosain, hogy nagyon várják a Soroksár elleni meccset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában