Díjat kapott a Vidi trénere és kapusa

2024.02.06. 21:31

Bartosz Grzelak a hónap edzője

Decemberben a Fehérvár FC trénere, Bartosz Grzelak lett a hónap edzője, a kapus Tóth Balázs pedig a hónap játékosa és a hónap védése díjat is kiérdemelte az MLSZ értékelése szerint.

Ferencz Balázs

Bartosz Grzelak munkája eredményre vezetett decemberben

Forrás: fehervarfc.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség minden hónapban díjazza az OTP Bank Liga NB I legjobbjait négy kategóriában. Decemberben három kategória győztese is a Fehérvár FC-hez köthető.

A hónap edzőjének Bartosz Grzelakot választották. Az indoklásban szerepel, hogy a Vidi az NB I-ben egyedüliként nyerte meg az összes decemberi bajnoki meccsét.

A hónap játékosa és a hónap védése díj Tóth Balázshoz került. A fehérvári hálóőr az év utolsó hónapjában 270 játékperce alatt mindössze egy gólt kapott, 18 védést mutatott be, és az ellenfelek ezen a három mérkőzésen összesen 4,25-ös xG-t hoztak össze, ami azt jelenti, hogy 3,25 góltól mentette meg a piros-kékeket.

Tóth Balázs remek teljesítményt nyújtott a kapuban
Forrás: ehervarfc.hu

A legszebb védése pedig a Paks elleni bajnoki 56. percében, 2-0-s állásnál bemutatott hárítása volt, amikor Papp Kristóf szöglet utáni fejesét hatástalanította bravúrral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában