Előrelépés a sportdiplomácia terén

2024.02.29. 11:24

A szövetség edzői bizottságába került a fehérvári tréner

A múlt hétvégén fejlődésüket szolgáló mérkőzéseket vívhattak a Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói Zircen, a II. Bakony Betyár Ökölvívó Kupán. A hét elején aztán komoly szakmai elismeréssel szembesült a klub vezetőedzője, Turós Arnold.

Ferencz Balázs

Turós Arnold bekerült a Magyar Ökölvívó Szövetség edzői bizottságába

Forrás: feol/archív

Immár második alkalommal adott lehetőséget a ringcsatára a Bakony Betyár Ökölvívó Kupa. Zircen három versenyző lépett szorítóba a Fehérvár Küzdősport SE kötelékéből. 

A 14. születésnapja előtt álló, másodéves serdülő Bajcsy Flóra 44 kilogrammban lett volna jelenése a ringben, de mivel a súlyában és korosztályában nem volt ellenfele, egy idősebb lánnyal bokszolt. Az elsőéves junior korcsoportos, 46 kilós kishölggyel így is hivatalos mérkőzést vívott. A már válogatott kerettagsággal rendelkező Bajcsy Flóra élete meccsét bunyózva nyert. Felszabadultan, szenzációs ökölvívással győzte le ellenfelét.

Bajcsy Flóra (balra) a Fehérvár Küzdősport SE ifjú reménysége

Kiss Remig edzőmeccset bokszolt a férfiak 86 kilogrammos súlycsoportjában. Az első menetben kiütötte ellenfelét egy fülre mért pofonnal. 
Kiss Martin technikás bunyót mutatott be, szépen bokszolt, de vereséget szenvedett egy rutinosabb budapesti riválisától.

A zirci megmérettetést követő napokban aztán meglepő, ugyanakkor örömteli email-üzenettel szembesült Turós Arnold, a Fehérvár Küzdősport SE vezetőedzője. Beválasztották a Magyar Ökölvívó Szövetség 12 tagú Edzői bizottságába. 
Az országos szervezetnek jelen pillanatban nincs elnöke, egy háromfős ügyvivői testület irányítja a Magyar Ökölvívó Szövetséget. 

– Úgy gondolom, már most lehet érzékelni, hogy a testület jól működik, jó irányba viszik a szövetséget, eleve azzal, hogy valós személyekkel szakmai alapokon nyugvó bizottságokat állítottak fel  – vélekedett Turós Arnold. 
Érdemben még nem ült össze az Edzői bizottság, április első hétvégéjén rendezik az utánpótlás Magyar Kupát, melyen minden bizonnyal egyeztetnek majd a trénerek.

Az Edzői bizottság szakmai döntésekkel segíti a sportág hazai fejlődését. Turós Arnold szerepvállalása sportdiplomáciai siker, hiszen az utóbbi évtizedekben nem volt példa arra, hogy a koronázóváros képviseletében szerepet vállalt volna szakember a honi ökölvívást irányító szervezet működésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában