Továbbra is kék-fehérben Dickey és Roberts

2024.02.21. 17:50

A klub az ügyet lezárta, a légiósok maradnak

Az Arconic-Alba két kosarasa, James Dickey és Anthony Roberts kihagyta a legutóbbi, Kaposvár elvesztett bajnokit, azonban a következő összecsapáson vélhetően ismét rendelkezésre állnak.

Horog László

James Dickey (balra) és Anthony Roberts vonul le a pályáról az egyik hazai, bajnoki mérkőzést követően az Alba Regia Sportcsarnokban

Forrás: albakosar.hu

A kék-fehérek két, amerikai vendégmunkását, James Dickeyt és Anthony Robertset versenyidőszakon kívül, közúti ellenőrzés során hatósági eljárás alá vonták másfél héttel ezelőtt. Mivel cselekedetükkel megszegték a klub házirendjét, etikai szabályzatát, ezért a fehérvári klub vezetői fegyelmi eljárást folytatott le velük szemben, amely után jelentős pénzbírságot róttak ki rájuk. A koronázóvárosiak az ügyben kikérték a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének állásfoglalását, majd a konzultációt követően került sor a szankció megállapítására. A játékosok megbánást tanúsítottak, elnézést kértek a klubtól és a szurkolóktól. A klub ügyvezetője, Simon Balázs érdeklődésünkre közölte, az ügyet a egyesület ezzel lezártnak tekinti. 

A Fejér vármegyeiek az alapszakasz további mérkőzéseitől függetlenül, a bajnok Falco mögött biztosan második helyen zárják az első etap küzdelmeit, a következő bajnokira március 2-án, szombaton, a Gáz utcában kerül sor, a fehérváriak a Paks gárdáját fogadják, majd nyolc nappal később, 10-én, vasárnap Sopronba látogatnak.

A tíznapos, bajnoki szünetre a válogatott Eb-selejtezős programja miatt kerül sor, nemzeti együttesünk csütörtökön kezdi a sorozatot, Izlandon, három nappal később, vasárnap este pedig az olaszokat fogadja Szombathelyen. Az Arconic-Alba Fehérvár gárdáját a korábbi esztendőkben négy-öt kosaras képviselte, Vojvoda Dávid, Szabó Zsolt, Pongó Marcell, Somogyi Ádám, Lukács Norbert gyakran szerepelt címeres mezben. Vojvoda kivételével a többiek már nem a Gáz utcában pattogtatnak, így csak az Alba csapatkapitánya gyakorol fehérváriként a keretben. A kispadon ezúttal mutatkozik be a Stojan Ivkovicot váltó szlovén szakvezető, a Falcóval bajnoki címeket nyerő Gasper Okorn.

A válogatott menetrendje az Eb-selejtezőkön:

csütörtök: Izland-Magyarország, Rejkjavík 20.30, M4 SPORT+
vasárnap: Magyarország-Olaszország, Szombathely 18.00, M4 SPORT+
2024. november 22.: Törökország-Magyarország
2024. november 25.: Magyarország-Törökország
2025. február 20.: Magyarország-Izland
2025. február 23.: Olaszország-Magyarország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában