Ajánló

2024.01.09. 14:14

Visszavághatnak a kupában

A férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjében akár finálénak is beillő összecsapáson fogadja a MÁV Előre Foxconn csapata a tavalyi bajnoki döntős riválisát, a Fino Kaposvár együttesét szerdán este 19 órakor a VOK-ban.

Káldor András

A MÁV Előre Foxconn (szemben) nagy csatában maradt alul a bajnoki döntőben, most viszont visszavághat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Akik végig kísérték a 2022-2023-as Extraliga végküzdelmeit tisztában lehetnek azzal, hogy ez a párosítás kiemelt érdeklődésre tarthat számot mind a sportág, mind a szurkolók szemszögéből. A bajnoki címvédő Fino Kaposvár májusban megnyerte a három győzelemig tartó párharcot 3-1-re, de marad hiányérzet bőven a fehérváriakban. Elég csak arra emlékezni, hogy az első találkozón a Loki kulcsembere Pesti Marcell súlyos bokasérülést szenvedett, és már nem állhatott Dávid Zoltán vezetőedző rendelkezésére a folytatásban. Természetesen mindez nem von le semmit a somogyiak sikeréből, ám a kupamérkőzések hangulata, feelingje mindig más, függetlenül attól, hogy egy hét múlva a Kaposvár Arénában rendezik a mérkőzés visszavágóját.
A kék-fehérek idén eddig már iszonyatos mennyiségű mérkőzésen vannak túl, jelentős tapasztalatokat gyűjtöttek a CEV Challenge Kupában, ahol a nyolcaddöntőig meneteltek, és csak a nemzetközi téren rutinosabb spanyol Pamesa Teruel állította meg őket, míg a MEVZA Közép-európai Ligában ötből négy győzelmet értek el, és komoly esélyük van sorozat a négyes döntőjébe jutáshoz.   
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a MÁV Előre Foxconn továbbra is az egyetlen veretlen csapat az Extraliga alapszakaszában, ahol eddig lejátszott 9 mérkőzésen 27 nyert és 4 vesztett szett mellett 26 pontot gyűjtött. A Kaposvár ugyan 12 lejátszott mérkőzéssel vezeti a tabellát, de a Kecskeméti RC csapatától vereséget szenvedett. 

- Elszántan várjuk az összecsapást. Kulcsfontosságú lesz, hogy milyen mentalitással érkeznek meg a fiúk a mérkőzésre. Nem szabad, hogy a Kaposvár húszéves múltját nézzék. Az idei szezont kell szem előtt tartanunk, a pillanatnyi formát és azt a sok munkaórát, ami mögöttünk van. Remélhetőleg a szurkolók ismét fantasztikus hangulatot teremtenek, ami hatalmas lökést adhat a csapatnak. – mondta határozottan a Loki sikerkovács trénere, Dávid Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában