Magyar Kupa

2024.01.16. 21:06

Sima győzelmével szinte már a négy között a Dunaújváros

Már az odavágón „odavágott” a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a Budapest Jégkorong Akadémia fiataljainak a Magyar Kupában. Niko Eronen tanítványai már a Final Fourba érezhetik magukat.

Beke Zsombor

A Dunaújváros simán hozta a "kötelezőt"

Forrás: DAB

Dunaújvárosi Acélbikák – BJA 9-2 (2-0, 3-2, 4-0)
Dunaújváros, 222 néző. V.: Korbuly, Varjú, Kovács P., Gebei B.
DAB: Kovács D. – Blomberg (2) Maarnela (4), Szalma 1 (1), Lorraine 1 (1), Dostalek 1 (1) – Svars, Sysak (1), Ödman, Koskinen 1, Sillanpaa (1) – Léránt, Ahonen, Savolainen 1, Nemes (1), Somogyi 1 – Léhi (1), Bánki, Zakharevych 1, Károly (1), Nagy 1. Vezetőedző: Niko Eronen.
BJA: Kiss D. – Abonyi 1, Kárpáti (1), Ravasz, Weidemann, Lobenwein (1) – Jilly, Rácz, Kiss P., Mishkevich, Lifshits – Borsos, Jurkovics, Koncz, Tihanyi, Molnár – Kónya, Zámbor, Sári 1, Vadócz, Varga T. Vezetőedző: Szaller Márk.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Kapura lövések: 49-18.

Már a mérkőzés előtt kiderült, hogy mikor rendezik az idei Magyar Kupa négyes döntőjét. A Final Fourra január 27-én és 28-án kerül majd sor a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. A mezőny fele már ismert, alanyi jogon ott lesz a négyes fináléban a BJAHC Erste Ligás gárdája, valamint az osztrák ligás Hydro Fehérvár AV19. A DAB a BJA (ez az akadémia csapata, nem a magyar központú ligás játékosok kaptak szerepet) fiataljai ellen tehetett arról, hogy két Fejér vármegyei alakulat jusson be a Final Fourba. 

Az erőviszonyoknak megfelelően kezdődött a mérkőzés, nem kellett sokat várni az első hazai gólra, a harmadik perc végén Zakharevych szerezte meg a vezetést a DAB-nak, 1-0. Aztán rögtön szépíthettek volna a vendégek, de nem tudtak élni az emberelőnnyel, ezt pedig megbüntette a Dunaújváros, öt az öt ellen Somogyi volt eredményes, így nyolc perc után mr 2-0 állt az eredményjelzőn. Ezt követően picit lejjebb kapcsolt a DAB, dea 13-5-ös kapura lövési mutató mindent elárult a mérkőzés képéről. 

A második játékrészből még fél perc sem telt, és szépített a BJA, Abonyi mattolta Kovácsot, 2-1. Ezt némiképp ébresztőleg hatott a Fejér vármegyeiekre, alig 60 másodperccel később emberelőnybe visszaállt a kétgólos differencia Dostalek révén, 3-1. Pár perc gólcsend után megint beindultak a felek, először Nagy Benjámin szerezte meg a piros-fehérek negyedik találatát, de kicsivel később Sári faragott a különbségen, 4-2. Nem hagyta szó nélkül a DAB ezt, még a szünet előtt Koskinen tett róla, hogy ismét három gól legyen a két gárda között, 5-2.

A záró játékrész előtt már csak az volt a kérdés, hogy meddig bírják a fővárosiak, esetleg ki tudnak-e harcolni egy szorosabb végjátékot. A harmad első négy percében a Dunaújváros gyorsan eloszlatott minden budapesti reményt, Savollainen és Léránt találataival gyakorlatilag a győzelem kérdése eldőlt, 7-2. Az utolsó percekre kissé megrogyott a BJA, Szalmai és Lorraine pedig beállította a 9-2-es végeredményt. A szerdai visszavágó formalitás lesz már csak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában