Bocskain a fehérvári bunyósok

2024.01.17. 10:54

Németh Zsolt kikapott, de fejlődött

Kedden elrajtoltak a 68. Bocskai István Emlékverseny csatározásai. A legrangosabb honi nemzetközi ökölvívó megmérettetésen két fehérvári bunyós is ringbe szállt.

Ferencz Balázs

Németh Zsolt súlycsoportja legjobb magyarjával bunyózott az első körben

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

Két kontinensről összesen 68 női, és 95 férfi ökölvívó nevezett a Debrecenben zajló Bocskaira. A legjobb magyar felnőttek mellett ukrán, kazah, mongol, és lengyel öklözők lépnek ringbe.

A Fehérvár Küzdősport SE fiatal bunyósa nem külföldivel került össze a 75 kilogrammosok között, hanem a magyar válogatott elsőszámú bunyósával. A miskolci Mester Soma komoly feladatnak bizonyult Németh Zsolt számára. A fehérvári legény nagyon jól kezdett, a még csak 15 napja felnőttkorú Németh Zsolt dinamikus, erős ütésekkel operált, aztán az első menet végére kidomborodott a két ökölvívó közötti korkülönbség, Mester többször is utolérte Némethet, aki kapott is egy-két sorozatot. 

A második menetben Turós Arnold vezetőedző addig várt, míg tanítványa be nem visz egy erős ütést. Zsolti gyomron találta ellenfelét, kesztyűje nagyot durrant Mester Soma testén, majd a fehérvári edző feladta a meccset, hogy bunyósa jó élménnyel távozzon a ringból. Németh Zsolt tehát kiszállt a versenyből, de szerdán már nemzetközi sparringon szállt csatába Debrecenben. 

A Fehérvár Küzdősport SE másik versenyzője, a 67 kilogrammban induló Major Milán csütörtökön kezdi meg szereplését a Bocskai Emlékversenyen. Ellenfele a mongol válogatott tagja, Misheelt Battumur lesz, aki Turós Arnold elmondása szerint igen rutinos, több nemzetközi összecsapást bunyózott végig, mint amennyi meccse Major Milánnak volt eddigi pályafutása során. A már profiként is bemutatkozó Major nem rettent meg, várja már a mongol elleni mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában