Női kézilabda

2024.01.27. 19:01

Nem sikerült a bravúr a Kohásznak, simán nyert a címvédő

Magabiztos győzelmet aratott Dunaújvárosban a női kézilabda NB I 13. fordulójában a címvédő Győri Audi ETO KC.

Nem sikerült a bravúr a Kohásznak

Forrás: DKKA / Facebook

A Budaörs elleni fordulatos mérkőzésen elszenvedett vereség után nem várt könnyű feladat a Dunaújvárosi Kohász KA-ra, hiszen a címvédő Győri Audi ETO KC-t fogadta a bajnokság 13. fordulójában. A találkozó előtt Virág Roland vezetőedző elmondta, becsülettel készülnek, szeretnék a saját játékukat javítani, leginkább védekezésben, amelyhez tökéletes ellenfél lesz a Győr.

A Kohász jól kezdte a találkozót, de az ötödik percben Gajdos Petra kétperces kiállítása után a címvédő előbb 6-2-re húzott el, majd a 13. percben már 11-3-ra vezetett. A dunaújvárosiak ezután kezdték meg a felzárkózásukat, előbb 12-6-ra, majd 28. percre már 14-9-re jöttek fel Paróczy Sára, Sallai Nikolett és Gajdos Petra góljaival. Bár ekkor úgy tűnt, hogy sikerülhet tovább zárkózni, a DKKA előbb elvesztette a labdát, majd Sandra Toft védeni tudott, a Győr pedig kétszer is eredményes volt a hátralévő bő két percben, így 16-9-re vezetett az első játékrészt követően.

A fordulás után nem könnyítette meg saját dolgát a Dunaújváros, hiszen mindössze 54 másodperccel a kezdés után Sallai Nikolett kapott kétperces kiállítást. Ezt a Győr ki is használta, és hamar 18-9-re módosította az eredményjelző állását. A mérkőzésen először a 36. percben Győri-Lukács Viktória góljával vezetett tízzel a vendég együttes, azonban ezt a különbséget a házigazda hat perc alatt hétre tudta faragni, 22-15.

A 42. percben aztán Estelle Nze-Minko góljával megindult a győri henger, hamar 28-15 lett az állás a vendégeknek egy 6-0-s szakasszal. A több mint tízperces hazai gólcsendet aztán Szalai Babett törte meg az 52. percben, de ezt követően a Kohász már nem tudott újra a kapuba találni. Ráadásul kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést, hiszen 58.18-nál előbb Nick Viktóriát, majd az utolsó másodpercekben még Csáki Zsófit is kiállították a játékvezetők két percre.  A címvédő nem engedett ki a végére, az emberelőnyöket pedig kihasználta, így magabiztos, 34-16-os győzelemmel zárta a mérkőzést.

Az összecsapás legeredményesebb játékosa a győriek nyolc gólt szerző balátlövője, Estelle Nze Minko lett.

A DKKA a vereség ellenére továbbra is a nyolcadik helyen áll a tabellán a 13 mérkőzésen megszerzett 10 pontjával, a következő fordulóban pedig a tavalyi Bajnokok Ligája-ezüstérmes Ferencvárosnál vendégeskednek. A bajnoki előtt azonban még egy kupamérkőzés is vár hét közben a Kohászra, hiszen a DVSC-t fogadja hazai pályán január 31-én 17 órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, a tét pedig a legjobb négy közé jutás.

Dunaújvárosi Kohász KA – Győri Audi ETO KC 16-34 (9-16)

Dunaújváros, 700 néző. V: Kovács-Sebők, Vastag-Réti.

DKKA: Wéninger – Agócs 1, Trawczynska 3 (1), Gajdos 1, Nick, Moreno, Szalai B. 2. Csere: Oguntoye (kapus), Kopecz, Sallai N. 1, Borgyos 2, Bouti, Paróczy 3, Horváth P. 2, Csáki, Arany R. 1. Edző: Paic Róbert

Győri Audi ETO KC: Sandra Toft – Győri-Lukács 3, Rju Un Hi 2, Haugsted, Brattset 6, Nze-Minko 8 (1), Szöllősi-Schatzl. Csere: Duijndam (kapus), V. Kristiansen 3 (3), Blohm 4 (1), Farkas Júlia, De Paula 5 (1), Farkas E. 1, Broch, Kiss D. 1 (1), Rédecsi 1. Edző: Ulrik Kirkely

Kiállítások: 10, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 6/6

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában