ICEHL

2024.01.22. 14:48

A legjobb hatba igyekvő Villach érkezik

Ismét egy nehéz összecsapás vár a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatára, Kiss Dávid alakulata a hatba vágyó Villachot fogadja kedden 19.15-től.

Beke Zsombor

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Volán egy kicsit felemás olaszországi túrán van túl, hiszen Bolzanóban és Asiagóban is kezében volt a győzelem, de a túl sok emberhátrány miatt kis híján majdnem mindkét alkalommal pont nélkül zártak a kék-fehérek. Bolzanóban végül ki is kapott a csapat, ám Asiagóban 16 másodperccel a vége előtt sikerült beütni emberelőnyben a győztes gólt. Sok idő a pihenésre nem jutott, hiszen kedden már a Villach érkezik Székesfehérvárra. 

– Több pontért mentünk, de elégedettek vagyok a hárommal is. Az emberhátrányokkal túl sok energiát égettünk el, magunkra húztuk az ellenfeleket. A végelszámolásnál még sokat érhet ez a három pont. Sok csapat közel van egymáshoz, néha a tabella nem ezt mutatja. A Villach ellen szoros 
mérkőzéseket játszunk, nagyon gyorsan lendültek át védekezésből támadásba, ez az egyik fő erősségük. Okosan kell védekeznünk és korongbiztos játékra lesz szükségünk, az utóbbi időben több kiállítást szedünk össze, mint amennyit kiharcolunk, ez talán azt mutatja, hogy offenzívában nem fedezzük eléggé a korongot. Egy biztos, le kell redukálnunk a kiállításokat, mert fölöslegesen égetjük ez az energiánkat. Sajnos megint több lett a betegünk és a sérültünk, egyelőre nem tudom, milyen összeállításban tudunk játszani a Villach ellen – nyilatkozta Kiss Dávid, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője.

A két csapat egymás elleni mérlege némi fehérvári fölényt hoz. Két alkalommal a ráadás döntött, egyszer a Volán, egyszer a Villach javára, míg egy alkalommal rendes játékidőben nyert Kiss Dávid alakulata. Az osztrákok minden pontért harcolnak majd, hiszen jelenleg a hetedikek és a tabella azon részén nüanszok dönthetik majd el a legjobb hatba kerülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában