Évértékelő

2024.01.08. 10:38

Húsz éremmel zártak az FKSE bunyósai

A decemberi felnőtt magyar bajnoksággal zárult az ökölvívók 2023-as idénye. A Fehérvár Küzdősport SE bokszolói eredményes évet tudhatnak maguk mögött, bajnoki címeket gyűjtöttek és a korosztályos válogatottaknak is adott bunyósokat a klub.

Ferencz Balázs

A Fehérvár Küzdősport SE ökölvívói, az első sorban középen, zöldben, Turós Arnold vezetőedző

Forrás: Fehérvár KSE

A Fehérvár Küzdősport SE fő profilja a versenyeztetés, s 2023-ban is a minél eredményesebb szereplésért dolgozott. 

– Rendszerünk készen áll arra, hogy a kezdetektől a legmagasabb  szintre repítse versenyzőinket. Ennek bizonyítéka, hogy magyar bajnokok, válogatott versenyzők sportolnak az egyesületünkben – fogalmazott Turós Arnold a Fehérvár KSE vezetőedzője. –  2023-ban öt bajnokunk született, közülük négyen kvalifikálták magukat a nemzetközi színtérre is. 

Bajcsi Flóra és Turós Levente a serdülő Európa-bajnokságon, Tóth Adrián az ifjúsági Európa-bajnokságon vehetett részt. Ugyanakkor az RTL televízió Sztárbox sorozatában egyre javuló teljesítménnyel a csúcsra érő Berki Mazsi, azaz Katona Renáta lehetőséget kapott egy nemzetközi celeb-boksz viadalon való indulásra, ahol tíz nemzet bunyósai szállnak ringbe.

A Fehérvár KSE 33 versenyzőt indított különféle versenyeken az elmúlt esztendőben, 21-en eljutottak a többnapos kiemelt versenyekre is. A 33 fehérvári ökölvívó  összesen 202 mérkőzést vívott, öt országban léptek kötelek közé, hazánkon kívül Szlovákiában, Szerbiában, Szlovéniában és Örményországban. 42 rendezvényen képviselték egyesületüket, városukat, országukat. 

 

Összesen 20 érmet szereztek a klub bunyósai, kilenc elsőséget zsebeltek be. Mindemellett különdíjakat is elhoztak a különféle megmérettetésekről.  Hippeller Pannát a legtechnikásabb női versenyzőnek választották, míg Bajcsi Flóra vívta a legjobb mérkőzést.  A két hölgy minden kiemelt versenyt megnyert korosztályában, Turós Levente  pedig harmadik magyar bajnoki címét szerezte 2023-ban, ezzel közel két éve veretlen a hazai mezőnyben. Turós Szlovákiában megnyerte az olimpiai reménységek tornáját. 

Fotó: CHRYZTOPH

Az egyesület két bunyósa öklözött a profik között. Balogh Bálint már öt mérkőzésen van túl, kivétel nélkül minden meccsét kiütéssel nyert meg. Major Milán az év második felében csatlakozott a profik táborához, kiütéses győzelemmel debütált. Mindkét ökölvívó profi mérkőzéseit a Richárd Promotion menedzseriroda szervezte az elmúlt esztendőben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában