Felkészülés

2024.01.08. 12:47

Hétfőtől újra benépesül a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia NB I-es alakulata már a múlt héten elkezdte a tavaszi felkészülést, a felcsúti utánpótlásműhely többi egyesülete azonban csak a héten kezd.

Beke Zsombor

A teszteken lesz a hangsúly a következő napokban

Forrás: Puskás Akadémia

A január beköszöntével a Puskás Akadémia létesítményeibe is szép lassan visszatér az élet. Az NB I-es csapat már javában készül a tavaszi folytatásra, Hornyák Zsolték 14-ig készülnek Felcsúton. Hétfőtől pedig az utánpótlás is munkába áll, a kollégium újra megtelik majd élettel. Minden csapatnál a felkészülés első lépései a különböző felmérések és orvosi tesztek. A szakemberek menetrendje sűrű ebben az időszakban, hiszen rövid idő alatt jó logisztikai menetrenddel szeretnének végig haladni a csapatokon.

– Ugyan a téli szünet elsődlegesen a pihenésről, feltöltődésről szól, a játékosaink otthoni programot is kapnak minden évben, hogy az ősszel felépített kondíció és erőnlét lehető legnagyobb része megmaradjon. A téli felkészülés első hete, jelen esetben a január 8-i hét a nyárihoz hasonlóan teszteléssel telik, naponta két korosztályt mérnek fel erőnléti edzőink, illetve gyógytornászaink. A tesztbattéria tartalmaz erőteszteket, mozgásszervi vizsgálatot, testösszetétel mérést, antropometriai vizsgálatot. A mérési nap testösszetétel méréssel kezdődik reggel 7-kor, majd az orvosi vizsgálat után két csoportban következnek az erőtesztek és a mozgásszervi felmérés. Már évek óta ugyanaz a protokollunk, nagyon összeszokott és profi szakemberekből áll a csoportunk, minden kollégának megvan a maga feladata. Az erőnléti edzők a biomechanikai laboratóriumbanban mérik a játékosokat, míg a gyógytornászok az orvosi épületben végzik a testtartás analízist, manuális ízületi és izomteszteket – nyilatkozta a Puskás Akadémia honlapjának Farkas Dániel sporttudományos csoportvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában