Röplabda

2024.01.31. 10:39

Bővült a MÁV Előre SC röplabdaszakosztálya

Hivatalosan is csatlakozik a MÁV Előre Sport Clubhoz az Észak-Dunántúli Röplabda Akadémia – jelentette be a székesfehérvári együttes.

A strandröplabdára is fókuszál a MÁV Előre SC és az ÉDRA

Forrás: hunvolley.hu

Már évek óta együttműködésben áll egymással az Észak-Dunántúli Röplabda Akadémia és a MÁV Előre SC a közösen kitűzött célok elérésének érdekében. A két egyesület egységes fejlesztési koncepción, valamint saját utánpótlásanyagon dolgozik és célja egy duális képzés létrehozása, mely a terem és a strandröplabda együttműködéséről szól.

Az Észak-Dunántúli Röplabda Akadémiát még 2019-ben alapították, amely 2020-ban bővült a strandröplabda szakosztállyal. Azóta versenyzői körülbelül száz versenyen szerepeltek és mind az utánpótlás országos bajnokságok döntőiben, mind a férfi és a női mezőnyben is előkelő helyezéseket értek el.

A két csapat célja, hogy a hazai strandröplabdában megjelenjen a professzionális szemléletmód. Ezt bizonyítja, hogy a 2023-ban az év női strandröplabda párosának megválasztott Vaida Beáta, Villám Lilla kettős Magyarországon elsőként kapott profi szerződést.

Ahogy a MÁV Előre SC hivatalos oldala írja: a két csapat célja azonos, egy családias légkör megteremtése, ahol a fiatal sportszerető gyerekeket felkészítik sportkarrierjükre és magára az életre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában