Erste Liga

2024.01.31. 11:28

Bogdanov: „Megérdemelten nyert az FTC”

A FEHA19 felnőtt együttese kedd este az FTC-Telekom csapatát látta vendégül, a zöld-fehérek simán, 4-1-re nyertek. Anatoli Bogdanov érthetően elégedetlenül nyilatkozott a mérkőzés után.

Beke Zsombor

Forrás: Soós Attila

Pedig jó tempóban kezdett a Fehérvár, ám egy gyorsan összeszedett emberhátrány megbosszulta magát, Nagy Gergő talált be fórban. Rengeteg kiállítást hozott ez a játékrész, de a FEHA19 nem tudott élni a lehetőségekkel. A második harmadban sem telt el sok idő egy újabb ferencvárosi gólig, a 22. percben ismét a vendégek csapatkapitánya volt eredményes. Ebben a játékrészben még Farkas Lőrinc is beköszönt, így a kék-fehérek nehéz helyzetből várhatták a folytatást. A harmadik játékrészre nagy elánnal jött ki a FEHA19, de LaPorte korai gólja eldöntött minden kérdést, a hazaiak ugyan mentek előre becsülettel, de a kitámadás miatt Melnyicsuk bravúrjai tartották az eredményt. Végül Bogesic révén sikerült a szépítés, de a Fradi győzelme nem forgott veszélyben.

– Három módon lehet elveszíteni egy jégkorong-mérkőzést. Az egyik a büntetések begyűjtése. Az első harmadban ez megtörtént, kaptunk is egy gólt emberhátrányban. A második mód az egy az egy elleni párharcok elvesztése – ez a második harmadban jellemzett bennünket. Minden szabad korong az ellenfelé lett ekkortájt. Nem voltunk elég határozottak. A harmadik mód pedig a korongvesztés. Ez a harmadik harmadban történt, kifejezetten sokszor és rossz helyeken, ahol nem igazán szabad korongot veszíteni. Az ellenfél talán nem volt a legfrissebb, de így is egy gyors és fizikális csapattal néztünk szembe, teljesen megérdemelten nyertek, gratulálunk nekik – nyilatkozta a találkozó lefújása után Anatoli Bogdanov.

– Nagyon fontos minden pont most a ligában, hogy a második fél kör előtt kialakuljanak a helyezések. Minél több pontot szeretnénk mi is szerezni. Tudtuk jól, hogy a FEHA19 ellen játszunk, akik ellen sem hazai pályán, sem idegenben nem könnyű. Úgy gondolom, jól felkészültünk erre a mérkőzésre, és 60 percen át a srácok azt csinálták, amit kértünk tőlük, tartották magukat a szisztémához és a játéktervhez. Úgy gondolom, egy percig nem fért kétség ahhoz, hogy mi fogjuk elvinni a három pontot, igen fontosak ezek számunkra – értékelt Fodor Szabolcs, az FTC trénere.

A FEHA19 csapatára csütörtökön 18.30-tól újabb mérkőzés vár, a Gyergyó HK érkezik majd a Raktár utcába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában