A Balatonnál rendezték a vármegyék kispályás seregszemléjét

2024.01.29. 15:50

Az ötödik helyen végzett az igazgatóság Keszthelyen

Nem szenvedett vereséget, mégsem jutott tovább a csoportból a Fejér vármegyei igazgatóság együttese a keszthelyi futballtornán.

Horog László

AZ MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága egyszer nyert és kétszer végzett döntetlenre Keszthelyen

Fotó: Horog László / FMH

Komoly hagyományokra tekint vissza az MLSZ vármegyei igazgatóságainak kispályás tornája, minden esztendő januárjának utolsó hétvégéjén. Egy éve Esztergomban harcoltak az együttesek, Fejér ahogy most, akkor is rendkívül balszerencsés körülmények között búcsúzott. Az első eseményt 2016-ban rendezték Győrben, a fehérváriak szerezték meg az aranyérmet, 2017-ben a koronázóvárosban második helyen zártak a házigazdák, 2018-ban, Hódmezővásárhelyen nem jutottak tovább a csoportból, 2019-ben, Mezőkövesden a dobogó harmadik fokára léphettek. Négy éve, Balatonfüreden aranyérmesek lettek Fejér futballistái, a következő két esztendőben a pandémia miatt nem rendezték meg a tornát. Tavaly januárban a Bíró Zsolt alelnök vezette együttes nem lépett tovább a csoportból.

Ezúttal is komoly reményekkel utaztak a Balatonra nyugati partjára, az első meccsen Csongrád-Csanád ellen hiába játszottak végig fölényben, gólnélküli döntetlenre végeztek. A második csoportmérkőzésen hátrányba kerültek, de gyorsan fordítottak, Petrás Gábor és Takács Attila góljával 2-1-re győztek Szabolcs-Szatmár-Bereg ellen. A továbbjutásról a Jász-Nagykun-Szolnok elleni derbi volt hivatott dönteni, bár a találkozón végig dominált Fejér, négy kapufát is lőttek, kapujukhoz szegezték a csak védekezéssel törődő riválist, az előzőleg kétszer nyertes keletiek kihúzták gólnélküli döntetlenre, ezzel csoportelsőként továbbléptek a négy közé, Fejér pedig az 5. helyen zárta az erőpróbát.

Játékban hiába voltunk mi a legjobbak, sajnos nem léptünk tovább a négyesből. Nem volt szerencsénk, a nagyobb tudás mellettünk szólt, az ellenfelek beálltak védekezni és rugdosták előre a labdákat. Mindhárom meccsünkön mi irányítottunk, vereség nélkül búcsúztunk – mondta Schneider Béla csapatvezető, az FVLSZ igazgatója.

A szövetség társadalmi elnöke, Bencsik István megjegyezte, a futball nagy igazsága ismét beigazolódott, a helyzeteket nem elég kidolgozni, azokat be is kell rúgni. „A játékunkban benne volt a dobogós helyezés, de túl sokat hibáztunk. Jövőre ismét megpróbáljuk."

A csapat szakmai munkáját az FVLSZ koordinátora, Gelencsér Tibor irányította játékosedzőként.

Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk továbblépni a kvartettből. Bár nehéz volt a csoportunk, reális célkitűzésnek számított a négy közé kerülés, meg is tettünk érte mindent. A meccseken a mi akaratunk érvényesült, de elhibáztuk a ziccereket. A cél adott, valamint a plusz motiváció is, jövőre sokkal jobban szeretnénk szerepelni.

A végső győzelmet Nógrád szerezte meg, büntetőkkel verték Veszprém együttesét. A következő seregszemlét 2025 januárjában, Bács-Kiskun vármegyében rendezik, Lakitelek lesz a házigazda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában