Karácsonyi adományok

2023.12.19. 12:18

Milliókkal segített a Vidi

Az NB I-es csapat játékosai és a klub is tett felajánlásokat, emellett a különböző licitekből befolyt összegek segítségével több millió forintot adományozhatott a Fehérvár FC a rászorulóknak karácsony közeledtével.

Ferencz Balázs

Fiola Attila (balra) és Kalmár Zsolt adták át az adományokat

Forrás: fehervarfc.hu

Fotó: TOTH ELLA

A Fehérvár FC nem csak az ünnepek közeledtével, hanem év közben is mindig fontosnak tartotta, hogy támogassa a rászorulókat.

Az első keret tagjai hűen a hagyományokhoz, külön gyűjtést szerveztek az öltözőben, az általuk adott összeget a klub megduplázta. Ezen kívül a Vidi válogatott játékosainak mezeire is lehetett licitálni, de a piros-kék játékosok által dedikált vidis ajándékcsomag, valamint - az MLSZ felajánlásából - egy, az Eb-re csoportelsőként kijutott magyar válogatott labdarúgói által aláírt labda is gazdára talált. 

Az így összegyűlt összegből 1 400 000 forinttal támogatja a Fehérvár FC a Szent István Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ munkáját, valamint 600 000 forinttal az állatokat segítő, állatmenhelyet is üzemeltető ASKA Segítőkéz Alapítvány tevékenységét.

A Puskás Akadémia FC elleni mérkőzés hetén szervezett plüssgyűjtő akciójuk keretében összegyűlt rengeteg plüssfigurát a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlották fel.

Az Egyszülős Központ kezdeményezésének támogatásaként a szezonzáró, Paks elleni mérkőzés után tíz egyszülős családnak adott át ajándékcsomagokat a Vidi két magyar válogatott játékosa, Fiola Attila és Kalmár Zsolt. 

A FEZEN és barátai által második alkalommal szervezett jótékonysági rendezvényen a fehérváriak kabalája, Stopli vidis ajándékcsomagokat osztott szét a résztvevők között.

Az Egy tál törődés nevű városi jótékonysági főzés szervezőinek egy dedikált Vidi-mezt ajánlott fel a klub, amelyet licitre bocsátottak, a befolyt összeg pedig a Befogadlak Baptista Gyermekotthon munkáját segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában