Fél lábbal a felsőházi rájátszásban a Cunder

2023.12.09. 19:07

A B-csoport 3. helyén telel az Erdei-legénység (galéria)

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 11., idei utolsó fordulójában a gyenge kezdés után magabiztos játékkal nyerte meg a feszült hangulatú rangadót a fehérvári együttes szombaton.

Krebsz András

Fotó: Kricskovics Antal

Máv Előre-Cunder Kézisuli–Budakalászi SC 1995 28-21 (9-11).
VOK, 50 néző, vezette: Cseszregi, Papp P.
Cunder FODOR – Bándi, BORSOS 8, Poór 1, Csóka 5 (3), Ruprecht, Dobos 3. Csere: Novák (kapus), Bakos 1, Pintér, Bencze, FERENCZI 6, Kovács G. 2, Bicskei, Konc 2. Edző: Erdei Krisztián.
Eredmény alakulása: 7. perc: 1-3, 16. p.: 5-5, 23. p.: 7-7, 37. p.: 12-13, 45. p.: 18-14, 52. p.: 22-17.
Kiállítások: 0, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2

Rosszul kezdte az ősz talán legfontosabb bajnokiját a kék mezes hazai alakulat, a csapat vezéregyéniségének számító Ruprecht eladott labdával és egy kihagyott hetessel indította a találkozót.

A Budakalász sokkal élesebben jött ki az öltözőből, a beálló pozícióban Csókával kezdő székesfehérváriaknak szinte semmi sem sikerült. Az időkérés után Bakos jól szállt be a mérkőzésbe, Fodor biztos pontot jelentett a kapuban, ám a társak nem tudtak érdemben segíteni, a félidőre minimális hátránnyal és 9/22-es lövési statisztikával vonultak a cunderesek.

A második játékrész sem indult tökéletesen hazai szempontból, inkább egyéni megoldások, mint kidolgozott akciók végén fejezte be támadásait a vendéglátó. 12-14-es állásnál egy vendég rövidzárlatot remekült használtak ki Bándiék: a tizenhét hárítással záró Fodor szinte áthatolhatatlan falat húzott maga mögé, a fordulást követően hibátlan Ferenczi, Borsos és Konc villanásai után már nem tudtak megújulni a hét a hat elleni támadásokkal is operáló budakalásziak.

Forrás: mksz.hu

Az utolsó közel 23 percben mindössze négyszer beköszönő vendégeket a cunderesek letaszították a dobogóról, Dobos Ádámék kényelmes helyzetből várhatják a tavaszi folytatást.

– Nagy volt a kontraszt a félidők között. A második játékrészben igen komoly teljesítményt produkáltak bizonyos játékosok, le a kalappal a srácok előtt. Boldog vagyok, úgy néz ki, innen egyenes az út a felsőházhoz – értékelt Erdei Krisztián, a Máv Előre-Cunder Kézisuli edzője az összecsapás után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában