Magabiztos Puskás-győzelem

2023.11.19. 21:11

Versenyben a dobogóért

Nehezen törte fel az Astra tömörülését a Puskás Akadémia FC női labdarúgócsapata, de végül háromgólos diadalt aratott a Simple Liga 11. fordulójában.

Ferencz Balázs

Tamók Rebeka foglalta keretbe a Puskás győzelmét

Forrás: puskasakademia.hu

Fotó: FORIKA_ATTILA

Az üllői lányok az első félidőben ki sem mozdultak saját térfelükről. A Puskás Akadémia FC játékosai próbálkoztak rendületlenül. Az 5. percben Staier Sydney bal oldali beadását Pécsi Dóra közelről lőtte fölé, míg a 28. percben Nagy Lili szabadrúgása kerülte el a kaput. A 41. percben Tamók Rebeka törte meg a jeget, és szelte át az Astra védelmét. A tizenhatos előtt mellel levette a labdát, majd a bal alsóba sarokba helyezett, 1-0.

A fordulást követően szerkezetet váltott a Puskás, így intenzívebben támadták a kaput. A csereként beállt Tuza a 61. percben jobbról ívelt középre, erő volt a labdában, de picit lecsúszott, azonban így született gól belőle, 2-0. A 78. percben Tamók duplázott, eldöntve a meccset, 3-0. Az utolsó tíz percben próbálkozott néhány akcióval a vendégek, de a kaput nem veszélyeztették.

 

Puskás Akadémia FC – Astra HFC-Üllő 3–0 (1–0)

Felcsút, Puskás Akadémia, edzőpálya. Vezette: Molnár Réka

Puskás Akadémia FC: Dannback – Palakovics, Szemán-Tóth, Kovács A., Bokor (Tuza, 17.) – Sinka (Laine, 69.) – Staier (Grönberg, a szünetben), Szarvas, Nagy L., Pécsi (Kovács E., a szünetben) – Tamók. Asszisztens edző: Mészáros Dalma

Astra HFC-Üllő: Schvirján, Csolti, Kövy, Balogh O. (Szuja, a szünetben), Gelb (Almási, 72.), Lovász, Kós, Tőzsér, Vidács, Pap, Véninger. Vezetőedző: Király Bianka
Gól: Tamók (42., 61.), Tuza (77.)
Sárga lap: Véninger

A Simple Női Liga 11. fordulójának további eredményei:
DVTK - Haladás Viktória 1-1
Soroksár - FTC Telekom 0-3
MTK - Fehérvár FC 4-0
Szekszárd - ETO FC Győr 0-5
Budaörs - Szeged 3-2

A Puskás Akadémia FC továbbra is a tabella negyedik helyén áll, míg a Fehérvár FC a 11., azonban a sereghajtó Budaörs győzelmével beérte a Vidit, 4 pontjuk van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában