Januári torna

2023.11.20. 15:52

Hat dunaújvárosi szerepel a női pólóválogatott keretében

A magyar női vízilabda-válogatott két kapitánya, Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette az Ebre készülő bő keretét, a névsorban jó néhány dunaújvárosi játékos található meg.

Beke Zsombor

Forrás: Koncz Márton / Nemzeti Sport

Nincs könnyű helyzetben a női válogatott, hiszen még nincs meg a párizsi „repülőjegy”, vagyis a januári Európa-bajnokságon, vagy a februári világbajnokságon kell megküzdeni a kvótáért. A lányok ezért kemény felkészülés elé néznek, a munka november 28-án kezdődik majd. A keretben egyelőre 22 játékos neve szerepel, őket a szakmai stáb az elmúlt hónapokban monitorozta több összetartáson és teszten. Az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra is 15 fő nevezhető majd be. A Dunaújváros csapatából hat vízilabdázó kapott meghívót, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Dobi Dorina, Geraldine Mahieu, Szabó Nikolett, valamint Maczkó Lilla vesz majd részt az edzőtáborban. A gárda jelen állás szerint december közepén két felkészülési mérkőzést játszik Kína ellen hazai medencében, majd a két ünnep között egy külföldi edzőtábor is szerepel a programban. 

– Alapvetően a tesztek adtak választ a kérdéseinkre, azaz a keretet leginkább a fizikai felkészültségi paraméterek alapján állítottuk össze, de természetesen a posztokat is figyeltük, akit lehetett, több szerepkörben is kipróbáltunk – mondta Mihók Attila a magyar szövetség honlapjának. – Mindezek alapján Sanyival elég hosszan beszéltük át, hogy kiket hívjunk meg, és végül a most kihirdetett névsor mellett döntöttünk. Sebesség-alapú játékot képzelünk el, ahol a csapatérdek mindent felülír, azaz nem egyéniségekben gondolkodtunk, hanem abban, hogy kik azok, akik magukat a csapat játékrendszerének maximálisan alávetve képesek lehetnek a legjobbat nyújtani.

A magyar női vízilabda-válogatott bő kerete:
Kapusok: Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC), Torma Luca (Eger).
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Geraldine Mahieu (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Mészáros-Farkas Kata (BVSC), Peresztegi Nagy Kinga (UVSE), Rebecca Parkes (Eger), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE), (Rybanska Natasa, UVSE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában