Négy Nemzet Torna

2023.11.12. 18:08

Fehérváriak vezetésével tornagyőztes az U20-as válogatott

Míg a felnőtt válogatott a Tüskecsarnokban gyakorolt, az U20-as fiatalok Székesfehérváron vettek részt Négy Nemzet Tornán. Jó néhány fehérvári játékossal a soraiban megnyerte a tornát Ladányi Balázs együttese.

Beke Zsombor

A magyarok (piros) két győzelemmel zártak

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Összesen tizenegy fehérvári volt ott a juniorok keretében, valamint a szakmai stábban helyet kapott Arany Máté is, a FEHA19 Erste Ligás csapatának másodedzője. A tornát Olaszország ellen kezdték a mieink, és már az első harmadban sikerült kétgólos előnyre szert tenni, a nyolcadik percben Molnár Zétény szerezte meg a vezetést, majd három perccel később Farkas Olivér is betalált. A második játékrészben a FEHA19 játékosa, Farkas László is hozzátette a magáét, de az utolsó harmadban a szintén fehérvári Dobos is megvillant, a juniorok 4-0-ás sikerrel indítottak. Másnap Szlovénia korosztályos együttese ellen léptek pályára a magyarok. Erre a napra is jutott FEHA19-es gól, de ennek kevésbé örülhetett a publikum, ugyanis Anze Zezelj lőtte a szlovénok első gólját. Ez a mérkőzés kevésbé sikerült a mieinknek, 2-1-re nyert Szlovénia, a szintén hazai pályán játszó Dézsi Barnabás pedig orrtörést és agyrázkódást szenvedett el. 

 

A torna utolsó találkozóján Franciaország volt az ellenfél. Ebben a hatvan percben Dobos Mihály volt igazán elemében, hiszen két gólja mellet egy gólpasszt is vállalt, a agyar válogatott végül 4-1-re nyert, így a tornát is megnyerték Ladányi Balázs fiai. Ami a fehérvári teljesítményeket illeti, az említett Dobos összesen öt ponttal zárt, Farkas Gólt szerzett, Bajkó gólpasszt jegyzett, valamint Olaszország ellen Salamon Zoltán lett a mérkőzés legjobbja. 

A Négy Nemzet Tornán szerepet kapó fehérvári játékosok:
Bajkó Botond, Salamon Zoltán, Gyúró Dávid, Szabó Péter, Alapi Márton, Antonijevic Aleksandar, Balasits Barnabás, Dézsi Barnabás, Dobos Mihály Bendegúz, Farkas László, Németh Zalán, Szöllősi Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában