Sárdagonya a női bajnokin

2023.11.11. 20:22

Elvitte a pontokat a DVTK a Sóstóról

A középmezőnyben tanyázó DVTK együttesét fogadta a Fehérvár FC női labdarúgó csapata a Simple Női Liga 10. fordulójában. A vidis lányok most is pont nélkül maradtak.

Ferencz Balázs

Szabó Emesének (balra) nem volt könnyű dolga Smajic-csal

Fotó: Kricskovics Antal

Fehérvár FC - DVTK 0-3 (0-3)

Sóstói Stadion, IV. edzőpálya, 50 néző. Vezette: Alafi Beatrix (Szabó L., Colbers A.)

Fehérvár FC: Terestyényi - Szabó E. (Tóth A., 62.), Szabó B., Jánosi, Simon F. - Bognár, Kozma (Balla E., 78.) - Farkas G., Földvári, Kántor (Mihályi D., 62.) - Bors (Szombati, 62.). Vezetőedző: Andorka Péter

DVTK: Orgoványi - Katona, Geréd, Havasi, Boros K. - Sain (Hiba, 88.), Madarász (Szondi, 88.), Smajić - Nagy L., Nagy P. (Papp S., 88.), Krisztin (Mikó, 80.). Vezetőedző: Bém Gábor

Gól: Smajic (3.), Nagy P. (13.), Krisztin (39.)
Sárga lap: Bognár (65.) ill. Boros (52.)

A Diósgyőr alakulata feljebb áll a tabellán, mint a kiesés ellen küzdő Fehérvár FC, mégis reménykedtek a hazaiak a pontszerzésben. Pedig újabb meghatározó játékosukat veszítették el a piros-kékek. A sérüléssel bajlódó Szehofner Vivien és Ramor Korinna mellett Romanoczki Kármen egymeccses eltiltását töltötte le a DVTK elleni bajnokin. 

Fotó: Kricskovics Antal

Az eső csúnyán eláztatta a IV-es edzőpályát, sár és hatalmas tócsák nehezítették a csapatok játékát, amihez a rutinosabb DVTK alkalmazkodott hamarabb. Már a harmadik percben vezetést szereztek a vendégek, a svéd Elma Smajic talált be. Még negyedóra sem telt el, a fehérvári védelem megingását Nagy Panna használta ki, majd még a szünet előtt eldöntötték a meccset a miskolciak, Krisztin helyezett Terestyényi kapujába.

Farkas Gerda iramodik meg a jobb szélen
Fotó: Kricskovics Antal

Fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, a Vidi lányai harcoltak, próbálkoztak, de a kapu előtt csak a csereként beállt Szombati Katalin tudott veszélyt teremteni: közeli perdítését fogta a diósgyőri kapus. 

A Fehérvár FC tíz fordulót követően a tabella 11. helyén áll, 4 pontot gyűjtöttek a lányok. Andorka Péter alakulata november 18-án az MTK vendége lesz.

Szabó Emese (balra) őrzi a DVTK első góljának szerzőjét, Elma Smajic-ot
Fotó: Kricskovics Antal

- Három kontragólt kaptunk. Jól indítottuk a meccset, de a támadásaink során azonnal lekontráztak minket. A játék képe alapján azonban partiban voltunk végig - értékelt a fehérváriak vezetőedzője, Andorka Péter. - A második félidőben is eljutottunk a kapu elé, örültem volna, ha nincs ekkora különbség, vagy akár egy pontot itthon tartottunk volna. A lányokkal elégedett vagyok, jól beleálltak a küzdelembe, annak ellenére, hogy ilyen rossz körülmények között kellett futballozniuk. Tették a dolgukat, küzdöttek, de nem jön össze a gól... 18 év a csapat átlagéletkora. Hiába ügyesek, ez az NB I-hez nem elég. Szüksége lenne a csapatnak két-három olyan játékosra, akik meccseket döntenek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában