A városi győztesnek lesz még feladata

2023.11.23. 17:09

A Tóváros uralta a futsalos mezőnyt

Két napon át küzdöttek a koronázóváros 7.-8. osztályos focista nebulói a városi futsal diákolimpia megmérettetésén, mellyel a Videoton egykori legendájának, Májer Lajosnak is emléket állítottak.

Ferencz Balázs

Színvonalas mérkőzéseket vívtak egymással a csapatok

Fotó: Fehér Gábor

Székesfehérvár hét iskolája nevezett csapatot a diákolimpia városi futsal-viadalára. Az első játéknapon a csoportküzdelmeket bonyolították a Fehérvár FC Utánpótlásközpontjában. A műfüves csarnokban két csoportban feszültek egymásnak az együttesek, az első két helyért csatáztak, hiszen ezek értek továbbjutást. A Teleki Gimnázium alakulata, valamint a Kodály Zoltán Általános Iskola csapata nem tudtak beleszólni érdemben a küzdelmekbe, azonban a Kossuth Lajos Ált. isk. együttese csak büntetőkkel csúszott le a továbbjutásról.

A másnapi elődöntőben a csoportok első és második helyezettjei keresztbe játszottak. Az egyik ágon a korábban Szoboszlai Dominikot is rendre harcba küldő Vörösmarty Ált. Iskola 2-2-es döntetlenre végzett a rendes játékidőben a Müller Csaba dirigálta Vasvári Gimnázium csapatával, s csak a szétlövés második körében tudta kiharcolni a finalista tagságot, 7-6-ra nyert.

A tóvárosiak támadásban
Fotó: Fehér Gábor

A másik ágon a Tóvárosi Ált. Isk. együttese magabiztosan, 10-4-re verte a Ciszterci gimi gárdáját. A Filó Zsolt edzette ciszteresek a bronzmeccsen is kikaptak, a Vasvári 7-3-ra nyert, s lett harmadik. A döntőben az Oláh Attila által trenírozott Tóváros 5-1-re győzte le a Vörösmartyt (felkészítő: Schlett Csaba) 

Vasvári (fehér) - Vörösmarty (piros) csata
Fotó: Fehér Gábor

A vármegyei futsal-döntőben a Tóváros képviseli Fehérvárt decemberben, amikor is nyolc körzet győztese viaskodik majd az országos táblára kerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában