Röplabda

2023.10.08. 20:12

Könnyedén győzött a Loki

Vármegyei rangadóval indult a 2023-2024-es férfi röplabda Extraliga küzdelem sorozata. Az összecsapás esélyese a házigazda, a tavalyi ezüstérmes MÁV Előre-Foxconn csapat volt, amely a nyár folyamán jócskán megerősödött, és hozta is a kötelezőt a szimpatikusan játszó DKSE ellen.

Káldor András

A sérüléséből felépülő Pesti Marcell (szemben) végig agilisan, jól játszott

Fotó: Fehér Gábor / FMH

MÁV Előre-Foxconn – DKSE 3:0 (18, 13, 16)
Székesfehérvár, 350 néző
Vezette: Kiss Zoltán, Selega Balázs

MÁV Előre-Foxconn: Szabó V., Eke, Koci, Boa, Tomanóczy, Pesti.
Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Fazekas, Dileo, Sebestyén, Péter. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DKSE: Béres, Németh Z., Kisházi, Gőczi, Juhász B., Farkas L.
Csere: Kuti (liberó), Cserép, Papp, Peredi, Makó, Vadász. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Egy hosszú labdamenet után Vadász Krisztián ütötte a VOK-ban a szezon első pontját. Sőt 4:2-re előnybe is kerültek a vendégek, akik jól tartották magukat egy ideig, majd Pesti Marcell révén fordítottak a hazaik, 6:5. Innentől fölénybe került MÁV Előre-Foxconn, és fokozatosan növelte pontjai számát. Az újvárosi fiatalok dicséretesen harcoltak, ám azért látszott, hogy ütő és játékerőben éles a különbség a csapatok között. A fehérváriak minden egyes megmozdulása veszélyt jelentett, könnyedén szerezték a pontokat, csupán néha hibáztak bele. Többször is közel járt a Loki ahhoz, hogy kialakítsa a tízpontos különbséget, de a derekasan küzdő vendégek ennek gátat vetettek, sőt néhány igen látványos egyéni megoldással feljöttek 23:17-re.  

Akárcsak az első szett, a második is szorosan kezdődött, nem hagyta magát a DKSE. 5:4 után próbált szabadulni ellenfelétől a MÁV Előre, és Redjo Koci szerváját követően alakult ki az addigi legnagyobb differencia, 9:5. Állandósulni látszott az öt-hatpontos hazai vezetés, miközben araszolgattak a felek a szett hajrája felé közeledve, 15:10. Aztán kezdte elveszíteni a fonalat a vendég együttes, pontosabban játszott a MÁV, és ez a pontokban is érződött, 20:12. Mindenesetre üde színfoltnak bizonyult a sérülése után ismét bajnokin pályára lépő Pesti játéka, ütése kisebbfajta bombával értek fel, megoldhatatlan feladat elé állítva a vendégeket.  

A záró játszmára sem vesztette hitét a DKSE az előző játékrészben látottak miatt, és próbált partiban maradni. Ez többé-kevésbé össze is jött, ezúttal is öt-hat ponttal lépegetett előre a vendéglátó, de így is több mint egy óra kellett a kék-fehérek győzelméhez, amelyhez természetesen nem férhetett kétség. 

- Kötelező győzelem volt. Örülök, hogy a fiatalokat is lehetett játszatni. Nyilván ebből a meccs sok következtetést nem lehet levonni az állapotunkra vonatkozóan. – mondta Dávid Zoltán a MÁV Előre-Foxconn vezetőedzője a találkozót követően.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában