Bravúrdöntetlen a Cundertől

2023.10.28. 18:00

Időn túli hetessel mentettek pontot a fehérváriak a listavezető otthonában

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 6. fordulójában a B-csoportban vitézkedő Erdei-legények csapatmunkájuknak valamint remek hajrájuknak köszönhetően hatalmas meglepetést okoztak szombaton.

Krebsz András

Forrás: Illusztráció - Pixabay

TFSE–Máv Előre-Cunder Kézisuli 29-29 (15-14).
Dr. Koltai Jenő Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Kovács I., Simó.
Cunder FODOR – Bándi 1, CSÓKA 5 (1), RUPRECHT 8, Kovács G. 1, BORSOS 4, Ferenczi 2 (1). Csere: Novák, Pál (kapusok), Dobos 4, Tuba-Kovács, Bencze 3, Bakos, Bárdos, Pintér 1, Konc. Edző: Erdei Krisztián.
Eredmény alakulása: 8. perc: 5-4, 15. p.: 7-7, 25. p.: 12-10, 37. p.: 16-18, 46. p.: 24-20, 55. p.: 26-25.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2

Annak ellenére, hogy a cunderesek teljesítménye az elmúlt hetekben bizony elmaradt a várakozásoktól, nem feltartott kézzel mentek ki a pályára a fehérvári fiatalok az éllovas otthonában.

Az idegenben még nyeretlen székesfehérvári alakulat az első három támadásából ugyan nem talált a veretlen TFSE hálójába, ám a hazaik nem tudtak ellépni ellenfelüktől. Fodor magabiztosan állt a kapuban, a vendégeknél pedig ezúttal nem csak Ruprechttől várták a társak az akciók befejezését, többen is feliratkoztak a gólszerzők közé, a felek minimális különbséggel vonultak a szünetre.

A folytatásban átvette a kezdeményezést a Cunder, Ruprecht mellett Csóka, Borsos és Dobos is termelte a gólokat. A játékrész derekán a hazaik visszavették az előnyt, majd 24-20-nál úgy tűnt, megtörik az esélytelenebb székesfehérváriakat.

A hajrá azonban az Erdei-csapatnak sikerült jobban, Bándiék fél perccel a vége előtt az egyenlítésért támadhattak, a Csóka által hidegvérrel értékesített hétméteres után pedig a játékosok megérdemelten ugorhattak egymás nyakába.

– Végre összeállt a csapat, óriásit küzdöttek a srácok. Sikerült megállítani az ellenfél lerohanását és a védelmének gyenge pontjait, az első félidő végén vérszemet kaptunk. A frissítés után mélypontra kerültünk, de a hajrában hatalmas lelkierővel pontot mentettünk. Idén először mondhatom ki, hogy csapatként küzdöttünk, büszke vagyok a fiúkra – értékelt Erdei Krisztián, a Máv Előre-Cunder Kézisuli edzője az összecsapás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában