Felülkerekedett a rutin

2023.10.25. 11:23

Gárdonyi kupabúcsú

Egy félidőn át tudta csak megszorongatni az Esztergomi Vitézek alakulatát a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapata a Magyar Kupa második fordulójában.

Ferencz Balázs

Berkes-Kaiser Melitta (háttal) hat gólig jutott

Fotó: Kricskovics Amtal

Esztergomi Vitézek – 
Gárdony-Pázmánd NKK 
36-28 (15-14)
Esztergom, Suzuki Aréna, 200 néző. Vezette: Hársfalvi, Mórocz
Esztergom: Berkesi, Herczeg (kapusok) – Takács E. 11/4, Horváth A. 5, Ábrahám 5, Szucsánszki 3/1, Hajtai 3, Pap K. 2, Csiki 2, Tomasek 1, Valovics 1, Varga V. 1, Majoros 1, Albert 1, Joó, Farkas. Vezetőedző: Karvalics Tamás
Gárdony-Pázmánd NKK: Kaffka – Berkes-Kaiser 6/1, Nemes 5, Bártfay 4, Hamuth 4/3, Hargitai 3, Szűcs N. 2, Ágoston 2, Kukucska 1, Knauer 1, Török, Vernes, Zámori, Bukovics, Tóth-Ficsor. Vezetőedző: Molnár József
Kiállítások: 8 ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5 ill. 6/4
A gárdonyiak meccs eleji vezetésére gyorsan reagált a komoly NB I-es rutinnal rendelkező játékosai révén a szintén NB I/B-s Esztergom. Szucsánszki Zita, Hajtai Vanessza és Ábrahám Szilvia találataival fordított és lépett el a hazai együttes. A szünet előtti utolsó öt percben szedte ráncba csapata támadójátékát Molnár József, s Ágoston Nóra gyors góljaival egyre zárkózott a Gárdony (15-14). 

Fordulás után aztán azonnal állva hagyta ellenfelét az Esztergom, biztos távolságban tartotta a vendégeket, így nem férhetett kétség a jobb erőkből álló Vitézek győzelméhez, s egyben továbbjutásához.

A Gárdony-Pázmánd NKK tehát máris búcsúzott a kupaküzdelmektől. Az NB I/B-s bajnokságban sereghajtó egylet vasárnap 18 órakor a Tempo SE otthonában kacérkodhat a felzárkózással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában