Hazai bajnoki

2023.10.26. 14:46

A Bolzano ellen arathatja zsinórban hatodik sikerét a Volán

Pénteken már a 15. mérkőzésén lép jégre a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az ICEHL idei szezonjában. A tabella második helyén álló fehérváriak a Bolzanót fogadják 19.15-től, a kék-fehérek zsinórban hatodik sikerüket arathatják.

Beke Zsombor

Bartalis (fehérben) kiváló szezont fut eddig

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Nagyon fut a Volán az osztrák központú ligában eddig, Kiss Dávid együttese a második helyen áll tizennégy lejátszott mérkőzés után, az ezeken elért tíz rendes játékidős győzelem önmagáért beszél. Legutóbb szerdán lépett jégre a csapat a Ljubljana otthonában. Bár a kék-fehérek nem remekeltek (a hazaiaknak jóval több kapura lövésük volt) a csapatjáték, és az utolsó harmad elején szerzett két gól végül is három pontot eredményezett.

– Nem minden pillanatban játszottunk szépen, de a hozzáállásunk megvolt, ez ami most számít. A Ljubljana erősen játszott végig, bementek olyan területre, ahová nekünk kellett volna. Támadták a kapunkat, mindig ott voltak előtte. Megnehezítették a dolgunkat, sokat kellett védekeznünk. Akadtak pontatlan passzaink, amik miatt sok eladott korongunk volt. Így megadtuk nekik a lehetőséget, hogy egy izgalmas mérkőzés legyen a maiból. A csapatunk erősségét mutatja, hogy ha még valakiknek nem is a legjobb estéjük volt, akkor másik sor előre tud lépni. Ki kell emelnem a negyedik sorunkat, akik nagyon fontos gólt lőttek a harmadik harmadban. Ez volt az alaphangja annak, hogy úgy játszottunk az utolsó játékrészben, ahogy szerettünk volna. Vannak ilyen esték, amikor nem szépen játszunk, de a hozzáállás ott van, ez a jó csapatok ismérve, és nekünk egy jó csapatunk van – értékelt a találkozó után Kiss Dávid.

Az erőltetett menet pénteken folytatódik, akkor a Bolzano érkezik a Raktár utcába. A tavalyi döntős olaszok pocsék formában kezdtek, azóta már edzőváltáson is átestek, az utóbbi pár mérkőzésükön már javulófélben voltak. A két csapat a második fordulóban már találkozott egymással ebben az idényben, akkor 3-1-re nyert a Fehérvár Olaszországban.

– Minél több mérkőzést nyersz, úgy lesz picit egyre nagyobb teher a válladon, valamint minden ellenfeled meg akarja szakítani ezt a sorozatot. Szlovéniában megnehezítettük a saját dolgunkat, nem találtuk a ritmusunkat. A Bolzano elleni utolsó mérkőzésünk nagyon a szezon elején volt még, edzőváltáson is átestek, így abból a találkozóból nehéz kiindulni. Más arcukat mutatják már, attól függetlenül, hogy még a tabella alsó felébe tartoznak, nem szabad őket lebecsülni, beindulnak majd, és el fognak indulni felfelé. Mi azt szeretnénk, hogy ez a folyamat ne itt nálunk kezdődjön meg. Van mit javítanunk a saját játékunkon, szeretném, ha ezeket az apróságokat tökéletesítenénk, és a hazai pályánkat, a szurkolónk segítségét kihasználva a saját játékunkat játsszuk – mondta a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője. 

– Jól kezdtünk idén, élvezzük az edző bizalmát, ha jól játszunk, sokat vagyunk a jégen, ha nem, akkor kevesebbet. Remélem a továbbiakban is megmutatjuk a karakterünket és csapatként tudunk majd nyerni. Az egymás elleni első mérkőzésünk elejét kicsit elengedtük, viszont ott is vissza tudtunk jönni két gyors góllal, meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Mentálisan gyengébb periódusba kerültek, de az új edzővel talán visszatértek önmagukhoz és már teljesen más mérkőzésre számítok – ezt már Bartalis István nyilatkozta, aki 14 találkozón 13 pontig jutott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában