Gergényi Bence érkezett

2023.09.06. 20:29

Utánpótlás-válogatott védő a Vidiben

A Zalaegerszegi TE együttesétől szerződtette a Fehérvár FC labdarúgócsapata a 25 esztendős Gergényi Bencét.

Ferencz Balázs

Gergényi Bence két és fél évre írt alá a Vidihez

Forrás: fehervarfc.hu

Miután a nyáron Székesfehérvárra visszatért Zeke Márió kérvényezte, hogy újra a Kecskeméti TE együttesében futballozhasson, és ebben a Vidi partner volt, szükségessé vált egy bal oldali hátvéd megszerzése. A Fehérvár FC napokon belül lépett, s kettő + fél évre szerződtette a ZTE utánpótlás-válogatott védőjét, Gergényi Bencét. 

Gergényi 1998. március 16-án született Budapesten, 2008-ban már a Budapest Honvéd igazolt játékosa volt. A felnőtteknél a kispestiek színeiben mutatkozott be az NB III-as tartalékcsapatban, majd Szegeden töltött fél évet kölcsönben, mielőtt alaposan kivette a részét a ZTE 2019-es feljutásából.

A zalaegerszegi egyletben összesen 138 tétmérkőzésen szerepelt, öt gólt szerzett és 16 gólpasszt osztott ki. 2023-ban kupagyőzelmet ünnepelhetett a ZTE tagjaként a Puskás Arénában.

A Vidiben a 44-es mezt viselő Gergényi Bence folyamatosan tagja volt az utánpótlás-válogatottaknak, az U21-es csapatban hat alkalommal lépett pályára.

- Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. A hozzám közel állókkal átbeszéltük, hogy óriási lehetőség és előrelépés a karrieremben az, hogy a Vidiben futballozhatok a jövőben. Rendkívül motiváltan érkeztem, alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és túl legyek az első vidis edzésemen - nyilatkozta a fehervarfc.hu-nak Gergényi Bence.

- Zeke Márió távozásával mindenképp szerettük volna a balhátvéd posztot megoldani, elsősorban pedig magyar játékosban gondolkoztunk. Bence már több alkalommal is bizonyította, hogy megbízható, jó játékos. Nagyon pozitív volt számunkra, hogy az első pillanattól kezdve érezhető volt a beszélgetések során az, hogy Bence nagyon szeretne itt, Székesfehérváron futballozni. Örülök annak, hogy csatlakozott hozzánk, biztos vagyok benne, hogy rövid idő alatt hasznos tagja lesz a Vidinek - fogalmazott a Vidi sportigazgatója, Juhász Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában