Röplabda

2023.09.23. 12:09

Parketten az utánpótlás

Idén szeptember 30-án, szombaton a harmadik alkalommal rendezi meg a MÁV Előre SC, valamint az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia a Borbély István U15 Fiú Röplabda Kupát, amelyen a 2009. január 1. után született ifjú röplabdázók vehetnek részt a Felsővárosi Általános Iskolában, valamint a Lovasberényi Sportcsarnokban.

Káldor András

Két éve a házigazdák (kék) az első helyen zártak

Fotó: Fehér Gábor / FMH

2020. február 7-én hunyt el 67. életévében Borbély István a Székesfehérvári Volán egykori NB I-es röplabda csapatának tagja, az Ybl Miklós Általános Iskola testnevelő tanára. Edzőként is sokat tett a fehérvári röplabdáért, a nyolcvanas években döntő érdemeket szerzett az utánpótlás nevelés beindításában.

Emlékére először 2020-ban szervezett a klub először az U15-ös korosztály számára tornát, mellyel hagyományt szerettek volna teremteni. Ez úgy tűnik sikerült, a megmérettetés egyértelmű célja az ifjú tehetségek felkutatása, a röplabdás kapcsolatok, barátságok felfrissítése, ápolása mellett a szakmai tapasztalatok cseréje.

A tornán résztvevő csapatok: KESI Arany, KESI Vásárhelyi, DSE Röplabda Akadémia, Szolnoki Sportcentrum, MÁV Előre Akadémia Kék, MÁV Előre Akadémia Fehér.

Borbély István
Fotó: Archív

A mérkőzések helyszíne: „A” csoport: Felsővárosi Általános Iskola 8000 Székesfehérvár Koppány utca 2., „B” csoport: Lovasberényi Sportcsarnok Lovasberény Vörösmarty u 1.
A csoportok beosztása:
„A” csoport: KESI Vásárhelyi, MÁV Előre Akadémia Fehér, Szolnoki Sportcentrum.

„B” csoport: DSE Röplabda Akadémia, MÁV Előre Akadémia Kék, KESI Arany.

 Az „A” csoport küzdelmei 10 órakor kezdődnek, míg a „B” csoportban már 9 órától pattog a labda.
A torna végén minden résztvevő együttes kiemelkedő játékosa külön díjazásban részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában